16 партии и 7 коалиции е регистрирала Централната избирателна комисия

...
16 партии и 7 коалиции е регистрирала Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

ЦИК с информация за организацията на изборите

16 партии и 7 обединения е записала Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно от конференция на ЦИК, съобщи БГНЕС.

ЦИК е отказала регистрацията на 2 партии и една коалиция.

" Три политически обединения ще бъдат тествани дали дават отговор на изискванията за присъединяване в изборите ", съобщи говорителката на ЦИК Росица Матева .

Вчера завърши регистрацията на партиите и обединенията. От на следващия ден стартира регистрацията на кандидатските листи за изборите на 2 април.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова означи, че в идващите дни ще имаме изясненост във връзка с държавните органи по отношение на уговорката, обвързван с организационната подготовка, защото изборният развой е развой на взаимоотношение на разнообразни държавни органи. Тя добави, че от ЦИК ще разчитат на съдийството на представителите на средствата за всеобщо осведомление, тъй че всички решения на ЦИК да бъдат известни на българските гласоподаватели.

" Всеки четвъртък ще има брифинги на ЦИК ", съобщи още Нейкова. 

" До края на седмицата започва електронната платформа за подаване на заявки за гласоподаване отвън страната ", заяви заместник-председателят на ЦИК  Цветозар Томов .

Той посочи, че срокът за подаване на тези заявки е 7 март.

" Организацията върви обикновено. Нямаме никакво закъснение ", добави Томов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР