16-годишно момче от столичния квартал Люлин бе даден за пример.

...
16-годишно момче от столичния квартал Люлин бе даден за пример.
Коментари Харесай

Вместо да мрънка в мрежата: 16-годишно момче запретна ръкави и изрина снега

16-годишно момче от столичния квартал " Люлин " бе даден за образец. Младежът е почистил снега и леда пред входа си и на близкия паркинг, макар ниските температури.

Постъпката му не остана неоценена.

" Какви са днешните младежи! Всички се възмущават и мърморят за последствията от метеорологичните условия, само че...нищо не вършат, а си стоят у дома на топло! Снощи (б.а. събота), в 23,00ч. едно 16 годишно момче чисти снега пред входа, макар снеговалежа и ниската температура. А през днешния ден, за поредна  година, в продължение на два часа, дружно с двама възрастни ринеше снега и леда по улицата и на паркинга.

Интересното е, че през днешния ден е неделя, почивен ден, и на паркинга имаше 20 коли, което значи, че тези хора са си у дома! Еееее, по какъв начин най-малко още двама човека  не слезнаха да ударят пет пъти с ледоразбивачката или да изринат няколко лопати сняг и лед?!?! Напротив, до момента в който се чисти минаха няколко коли, само че никой от съседите не остана да помогне, а чистехме мястото, от което всички, които паркираме на този паркинг (който е под наклон) минаваме. Толкова за образеца, който даваме на младите! Нека да демонстрираме на децата какво би трябвало да се прави, а освен да подлагаме на критика и хулим!

Някои ще кажат, че си плащаме налозите и това не ни влиза в отговорностите! Така е, само че когато колата ви се подхлъзне и помеле още няколко коли тъй като има лед, може би ще се сетите, че е имало метод да го избегнете! ", написа Даниела Вълова.

Момчето бе засипано с похвали в обществената мрежа, само че имаше и такива, които показаха, че той е имал желанието, тъй като не върви на работа.

" Рине, щото на другия ден не е на работа, я да почне да работи 6 дни в седмицата, да забележим какво ще рине ", счита Илиян Илиев.

Този коментар обаче надалеч не засенчи позитивите, отправени към 16-годишното момче.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР