15-годишно момче с рядко заболяване се нуждае от средства за

...
15-годишно момче с рядко заболяване се нуждае от средства за
Коментари Харесай

Помощ за Ники: 15-годишно момче с рядко заболяване се нуждае от лечение

15-годишно момче с рядко заболяване се нуждае от средства за лекуване в чужбина. Близки и познати проведоха базар в столичния Южен парк и в обществените мрежи.

През декември предходната година, след футболен мач, Николай споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия проучвания лекарите слагат диагнозата остеосарком или туморно обучение в костите.

„ Решихме, че няма време за жалост и да се питаме „ за какво на нас “, „ какво се случи “. Просто би трябвало да посрещнем това тестване и да намерим най-хубавото решение за детето ни “, споделя майката на Ники – Лидия Витанова.

Следват месеци на лекуване в български лечебни заведения.

„ Има опция за лекуване, само че то не е напълно ясно и не дава положителни прогнози за оцеляването на детето – това е повода да се насочим към чужбина. Насочихме се към Турция, тъй като там са лекували сходни случаи и то сполучливо “, изяснява Витанова.

Нужни са 25 000 евро за химиотерапевтичния курс и 50 000 евро за самата интервенция. Близки провеждат базар в група във „ Facebook “, както и в Южния парк в София.

„ Това е най-важното тестване в живота на един родител и не поисквам на никого да му се случи. Просто всеки с каквото може да помогне, с цел да получим това лекуване, което той би трябвало да получи и да го вдигнем на крайници, с цел да играе футбол, да се любува на детството и на живота “, споделят още родителите.

Всеки, който желае да направи подаяние, може да го направи по банкова сметка:

BG03RZBB91551011746781

BIC: RZBBBGSF

титуляр: Lydia Dimitrova Vitanova

Профили и в Revolut и PayPal:

Revolut:

IBAN: LT17 3250 0040 5836 5012

BIC: REVOLT21

0894489673

PayPal: [email protected]

Public profile: @lvitanova
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР