15:00 ч. Разговорите за нова коалиция започнаха и с Демократична

...
15:00 ч. Разговорите за нова коалиция започнаха и с Демократична
Коментари Харесай

Преговори за кабинет: БСП ще подкрепи Продължаваме промяната за ново правителство

15:00 ч. Разговорите за нова коалиция започнаха и с " Демократична България ".

Съпредседателят на партията Христо Иванов сподели, че структурата за взимане на решения в обединението би трябвало да се усъвършенства и да се подходи към доста по-конкретен метод във образуването на болшинство за националните цели.

" Без да се отхвърляме от задачите си, би трябвало да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални цели ", уточни Иванов.

По думите му " това ръководство има смисъл ", в случай че се намерим механизъм, който да резервира или разшири темпа на работа, натрапен от досегашния парламент.

____________________________

14:30 ч. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия са постигнали единодушие по целите на държавното управление, както и по правенето на стратегия от експертните екипи, която да залегне с ясни периоди и задължения. Това сподели кандидат-премиерът Асен Василев след края на диалозите сред двете партии.

" Силно имам вяра, че ще успеем да създадем държавно управление, което да продължи да работи за ползите на България, както първият кабинет ", увери той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че следва доста интензивна работа в идващите няколко дни, само че от партията са уверени, че " положителното ", което до този миг са свършили дружно с съдружните сътрудници, мжое да бъде продължена с ясна и съответна стратегия.

Тя регистрира и някои от слабостите на предходния кабинет. Според Нинова една от тях е била неналичието на ясна стратегия със задача и периоди. По тази причина е взето решение слабостите да бъдат поправени. За задачата ще бъде образуван екип от по трима души, които да изготвят стратегия с политически цели, както и съответна законодателна рамка за 6 месеца.

" На тази среща отчетохме положителното което постигнахме за шест месеца, а то не е по никакъв начин малко, изключително за обстановката, в която работихме - на голям брой рецесии, които връхлетяха България ", сподели Корнелия Нинова.

Другата уязвимост на обединението се състои от неточности в връзката, регистрира тя. Затова сътрудниците ще предложат нов метод за взимане на решения в съдружния съвет посредством построяването на секретариат.

____________________________

13:00 ч.Разговорите сред " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия за сформиране на нов кабинет започнаха. В началото на срещата претендента за министър председател Асен Василев изрази вяра, че двете партии ще открият пресечна точка в бъдещите си проекти.

" Пред нас има тежка и виновна задача да успеем да съберем болшинство за едно държавно управление, което да работи за ползите на хората ", съобщи претендента за министър председател Асен Василев.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР