136 552 евро - толкова е излязъл на германския данъкоплатец

...
136 552 евро - толкова е излязъл на германския данъкоплатец
Коментари Харесай

Колко харчат германските политици, за да изглеждат добре

136 552 евро - толкоз е излязъл на немския поданик съвършеният тип на външната министърка Аналена Бербок. Канцлерът Шолц е похарчил за същите цели 40 000 евро, до момента в който финансовият министър Линднер - единствено 650.

Отправеният от депутата Шефан Бранднер от " Алтернатива за Германия “ въпрос какъв брой харчат немските политици за външния си тип получи обстоен отговор от държавното управление - 28 страници, пише . В питането няма нищо извънредно - задаването на въпроси от депутатите на държавното управление е процедура и значим инструмент за изпълняване на контролната функционалност от страна на законодателната власт.

Темите са разнообразни - неотдавна да вземем за пример бе заложен въпрос дали държавното управление разполага с подготвен за сключване газов контракт от съветското държавно управление, с който се уреждат доставките на газ по " Северен поток 2 ". Този въпрос получи сбития отговор " Такъв контракт няма ", до момента в който справката за макиажа, прическите и фотосесиите е много по-подробна.

Аналена Бербок върви на всички места с персоналната си фризьорка

Както оповестява таблоидът " Билд "  най-големи са разноските за стилисти и гримьори на външната министърка Аналена Бербок - 136 552 евро през 2022-а година. Основно разходно перо е заплатата на нейната фризьорка - 7500 евро месечно. Именно тези числа се съдържат в дадения от немското държавно управление отговор на депутата от " Алтернатива за Германия ", от който излиза наяве и, че фризьорката съпровожда министърката във всичките ѝ пътувания зад граница. Германското външно министерство е изразходвало и 178 764 евро за фотографи, с цел да наподобява неговата ръководителка добре на фотосите.

Предоставената подробна информация демонстрира и, че канцлерът Олаф Шолц е платил миналата година за положителния си външен тип 40 000 евро, а в случай че към тази сума се прибавят и разноските за фотографи, към този момент става дума за половин милион евро.
Министърът на стопанската система и екологията на Германия Роберт Хабек е изразходвал за същите цели 11 500 евро, а най-икономичен се оказва министърът на финансите Кристиан Линднер - той е изхарчил предходната година единствено 650 евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР