13 медала от Европейското първенство в София за юноши и

...
13 медала от Европейското първенство в София за юноши и
Коментари Харесай

Боксът приключи 2020 година с 19 медала от европейски първенства

13 медала от Европейското състезание в София за юноши и девойки до 16 година и още 6 оценки на надпреварата от същия сан до 18 година в Будв (Черна гора) родният бокс изпраща годината, която мина под знака на пандемията с доста ограничавания и анулирани спортни събития в целия свят. " При мъжете и дамите нямаше съвсем никакви надпревари, само че за сметка на това имаме триумфи при подрастващите ", заключи през днешния ден в Пресклуб " България " генералният секретар на федерацията Светослав Сапунджиев.

Старши-треньорите на младежите и юношите Борислав Бояджиев и Борислав Георгиев също не икономисаха похвалите. С 8 състезатели, от които 5-има младежи и 3 девойки, нашите боксьори в Будва се класираха отборно на трето място с 6 медала (2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови). Русия стана първа, Украйна е втора, единствено че с цялостни тимове по 20 състезатели, което е два пъти и половина повече, акцентира Бояджиев.
 Снимка 508623
Източник:

Шампионът при 52-килограмовите Ясен Радев показа, че е удовлетворен, че дублира купата си от предходната година. А Радослав Росенов до 60 кг сграбчи трета европейска купа, откакто на финала взе превъзходство над руснака Тенгиз Котоян. В отсъствието на своя ученик през днешния ден наставникът Бояджиев уточни, че Радо е заслужил признанието за най-хубав боксьор на Европа, макар, че то е присъдено на различен играч.

Красимир Джуров остана на косъм от златния орден в кат. 56 кг, сподели още експертът. Младежът е окуражен да вземе изправителен, стана ясно от думите му. През април следващата година в Полша ще бъде Световното състезание. Дотогава подготовката няма да прекъсва, като през февруари е плануван взаимен лагер сред България, Украйна, Молдова и Армения, стана ясно още на конференцията. Старши треньорът благодари на федерацията и на министерството за обезпечените условия за тренировки.
 Снимка 508622
Източник:

Българският бокс е в напредък, съобщи наставникът на юношите Борислав Георгиев. Само с 19 дни подготовка младите очаквания на кръга имат подобен неоспорим триумф, гордее се експертът. Той е окуражен, че следващата година на Европейското състезание в Тбилиси, Грузия през юли, още веднъж ще чакаме високи достижения, тъй като момчетата няма да трансферират възрастовата граница и по този начин ядворото тима при 16-годишните ще бъде непокътнато. Шампионът в кат. 46 кг и най-хубав боксьор на Европа Кристиян Цветанов, сребърните медалисти Серги Владояну, Тони Сотиров и Кирил Борисов благодариха пред медиите на своите треньори Борислав Георгиев и Роман Цветков. Общо нашите представители донесоха 1 златен, 4 сребърни и 8 бронзови медала.
 Кубрат Пулев поведе с 3 рунда, само че загуби от Джошуа в Лондон (ВИДЕО)
Кубрат Пулев поведе с 3 рунда, само че загуби от Джошуа в Лондон (ВИДЕО)

Помните ли това?
 Снимка 508621
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР