13 години след като изигра своя първи мач в АТР

...
13 години след като изигра своя първи мач в АТР
Коментари Харесай

Марин Чилич с победа №500 в Тура

13 години откакто изигра своя първи мач в АТР тура, Марин Чилич записа победа №500 в своята професионална кариера. Това се случи във втория кръг на шампионата за Купата на Кремъл в Москва, където той надигра сънародника си Иво Карлович с 6:1, 7:6 (7:5). Чилич е един от 10-те дейни играчи в Тура, които реализира този героизъм.

“Това несъмнено значи, че съм имал невероятна кариера. Отдавна съм в Тура и повече или по-малко съм бил пореден през сезоните. Изиграл съм доста мачове и от всички тях съм научил по нещо. Това е хубавата част от тениса. За мен е голямо задоволство, че работата се вижда в резултатите. Като цяло моята цел постоянно е била да давам най-хубавото от себе си”, съобщи Чилич.

Поставеният под №3 хърватин се нуждаеше от час и 25 минути, с цел да се оправи с Карлович, а имаше проблеми само във втория сет. В първия той осъществя два пробива и при втория сет-пойнт взе частта с 6:1. Карлович усъвършенства много подаването си във втория и двамата не позволиха пробиви, а единствената опция беше в 8-ия гейм, когато Чилич избави четири брейк-пойнта. Така се стигна до тайбрека, минал през много обрати, само че в последна сметка Чилич проби при 5:5 и взе мача.

С тази победа Чилич, който е първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2014 година, ще играе на четвъртфинал с Жереми Шарди, който по-рано нощес победи Миомир Кесманович (Сърбия). В другите двойки се срещат Никола Милоевич (Сърбия) - Андрей Рубльов (Русия), Адриан Манарино (Франция) - Душан Лайович (Сърбия) и Карен Хачанов (Русия) - Андреас Сепи (Италия).

Наградният фонд на шампионата е 1.955 милиона $, а първенецът ще прибави 250 точки за международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР