1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото]

...
1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото]
Коментари Харесай

Международно биенале на стъклото 2017 представя артисти от над 30 държави в четири български града

1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото] 1234567 [Международно биенале на стъклото]
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
На 27.09 (сряда) от 18:00 ч. ще бъде даден старт на Международно биенале на стъклото 2017 с публично разкриване на галерия в Музея за история на София. Организатор на събитието и артистичен шеф е доцент доктор Константин Вълчев - учител в Нов български университет.

Програмата на биеналето обгръща четири български града. То ще бъде първото у нас, което ще е отдадено на художественото стъкло. Целта на форума е да разпространява художественото стъкло в интернационален и местен аспект, както и да сложи в международен подтекст работата на българските създатели и откриватели.

В събитието ще се включат актьори от над 30 страни, а общия брой на участниците надвишава 120. В продължение на цяла седмица жителите и гостите на София, Велико Търново, Варна и Белослав ще имат опция да станат част от креативен ателиета, лекции и презентации, водени от основни актьори в областта на художественото стъкло. За пръв път в България независима галерия ще имат и титаните на художественото стъкло, иноваторите и неспирната колаборативна двойка Станислав Либенски и Ярослава Брихтова.

В програмата на биеналето са включени креативен работилници, които ще дадат опция на публиката да научи повече за спецификите на стъклената материя от първо лице, благодарение на артисти-носители на голям брой оценки, измежду които Дана Замечникова, Хектор М. Флорес, Рафа Абдон и други. Предвидени са още лекции и презентации от водещи експерти в региона на художественото стъкло. Гост-лекторите ще дойдат особено за събитието от Чехия, Съединени американски щати, Канада, Румъния, Мексико и Испания, с цел да показват разнообразни аспекти за изработката на едно стъклено произведение, а акцент измежду събитията е особено готова видео-лекция от Музей на стъклото Корнинг, Ню Йорк.

Всяка от дванайсетте изложения, част от биеналето, има за цел да предложи на публиката директен допир с най-хубавото от актуалното креативно стъкло. Всички произведения, които са авансово селектирани на конкурсен принцип ще бъдат експонирани в Музея за история на София, изложба " УниАрт ", изложба " Евдокия Арт Глас ", изложба " Червената точка ", градска художествена изложба " Борис Георгиев ", изложба " Буларт ", изложбени зали " Рафаел Михаилов " и други.

Седмицата на Международното биенале на стъклото 2017, която ще продължи в дните от 27 септември до 3 октомври дава обещание запаметяващи се прекарвания, разнообразна стратегия и доста изненади.

Линк към събитието с програмата във ФБ.

Още за Международното биенале на стъклото:

* Вход свободен за всички изложения, креативен работилници, лекции и презентации, с изключение на за Музей за история на София. След разкриване на изложбата, визитите в музея имат такса-билет, включващ посещаване на експозицията на Международното биенале на стъклото 2017 и непрекъснатата експозиция в музея.

* Участие в креативните работилници посредством записване на e-mail.
* За повече информация тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР