12 учители бяха отличени в конкурса Дигитални новатори в образованието“,

...
12 учители бяха отличени в конкурса Дигитални новатори в образованието“,
Коментари Харесай

12 учители с награди за дигитално новаторство

12 учители бяха отличени в състезанието „ Дигитални новатори в образованието “, проведен от Българска асоциация по осведомителни технологии (БАИТ), с поддръжката на Министерство на образованието и науката. Преподавателите получиха своите грамоти на публична гала през днешния ден.

Наградите бяха в четири категории –  „ Технологични нововъведения “,  „ Интерактивност при преподаването “, „ Практическа устременост на преподаването по осведомителни технологии “ и „ Мултиплициране на новаторските образователни решения “.

В първата категория победител стана Венелин Николов – преподавател по информатика и осведомителни технологии в ОУ „ Васил Левски “ в гр. Разград. Александра Стефанова, начален преподавател в ОУ „ Христо Ботев в димитровградското село Крепост завоюва първо място за интерактивност на преподаването. Учителят по математика и физика Лъчезар Томов взе наградата по практическа устременост на уроците по осведомителни технологии. Той преподава математика в НГДЕК „ Св. Константин Кирил Философ “ и физика в частно учебно заведение „ Томас Едисън “ в София. Снежана Иванова, старши начален преподавател от ОУ „ Любен Каравелов “ в Русе, взе първа премия в последната, четвърта категория за мултиплициране на новаторските образователни решения. Тя получи своята грамота от заместник-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева.

Убедена съм, че във всяко българско учебно заведение има цифров модернист, само че може би не всички са събрали смелостта да покажат това, сподели зам.-министър Георгиева. Тя пожела на учителите да имат самочувствие и религия в себе си. „Чудесно е, че повече от половината отличени са учители в съществени учебни заведения и не малко от тях са начални учители. Това е моментът, в който би трябвало да „събудим“ децата и да им дадем силата в цифровия свят. Това е възрастта, в която би трябвало да ги създадем любопитни, търсещи, мислещи, създаващи логаритми и идеи“, сподели още зам.-министърът на образованието и науката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР