12 години софиянци са свидетели на провала на управлението на

...
12 години софиянци са свидетели на провала на управлението на
Коментари Харесай

Напрежение между ръководството на БСП и софийската градска организация преди местния вот

12 години софиянци са очевидци на неуспеха на ръководството на града от страна на ГЕРБ. Именно по тази причина общата лява кандидатура, подкрепена от Българската социалистическа партия и " Левицата " - Ваня Григорова, има всички шансове за триумф на изборите, планувани за края на октомври.

Това зави ръководителят на БСП-София Иван Таков в границите на осмото съвещание на XIV-тата сесия на Градският съвет на столичната конструкция на соцпартията, което има задача да утвърди програмата за локалния избор, съдружната сглобка сред Българска социалистическа партия и " Левицата " в столичния град, както и кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София.

" Даваме си сметка, че има наслоени спорове, само че все още обществените данни демонстрират, че това би била една в действителност сполучлива кандидатура. Ваня Григорова би донесла гласове, които другояче Българска социалистическа партия не би получила ", съобщи Таков.

Резултатът от последните избори демонстрира, че лявото в България се е лишило от опцията да притегли гласоподаватели, изострен бе още той.

Изходната ни позиция не е добра, призна в прав текст в декларацията си шефът на БСП-София. И точно по тази причина задачата на Българска социалистическа партия в бъдещия общински съвет - " да се върне естествената формулировка за това, както съставлява демокрацията ".

" При предходните избори имахме 3 районни кмета (в София), издигнати или подкрепени от Българска социалистическа партия. Тогава обаче политическата обстановка бе напълно друга, само че последните избори демонстрираха доста по-лоша обстановка за Българска социалистическа партия. (...) Това фактическо положение на нещата предопредели, съгласно нас, една доста по-широка визия от страна на БСП-София ", аргументира той постигнатото съгласие сред партията-столетница и обединението " Левицата ", формирана от някогашни Българска социалистическа партия фрагменти.

В процеса на договаряния преди формалната кандидатура, излъчена от Българска социалистическа партия, са били провеждани диалози с редица политически обединения - " Възраждане ", " Атака ", " Русофили за България ", както и " Български напредък " на Стефан Янев. Единствено " Левицата " обаче се заела със взаимната идея, сподели на собствен ред Жельо Бойчев.
 Ваня Григорова влиза в борбата за София с манифест за един либерален град
Ваня Григорова влиза в борбата за София с манифест за един либерален град

Партия МИР пък реши да не взе участие в лява локална коалиция в столицата

" Трябва да имаме по-широк метод. Всички ние получихме претендентите през днешния ден сутринта, с празни квадратчета. Но да се върнем на съдружното споразуменията. Благодаря на другарите, че са провели доста диалози с всевъзможни партии. (...) Кандидат не може да бъде определен самичък, Ваня не може да бъде определена сама. Да, по тази причина сплотяваме сили с " Левицата ". В тази връзка върша публицистично предложение мястото на съдружния сътрудник да е на 9-то място, а не на второ, както е в този момент ", влезе в ролята на вътрешна съпротива на градската организация на собствен ред ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

" Аз слагам не въпроса да се скапва някаква коалиция, а това, че местата с съдружните сътрудници не са контрактувани. И дръзвам да настоявам, че 5 социалисти биха били доста по-добри представители от който и да е различен. Защото сме тук, с цел да пазиме социалистическите хрумвания ", добави още той.

" Залогът е връщането на Българска социалистическа партия като водеща мощ като градска организация и в ръководството на страната . И би трябвало да покажем, че персоналните упоритости могат да бъдат пречупени пред един по-голям залог ", репликира на Свиленски Жельо Бойчев.

" Пожелавам на градската организация един добър резултат, само че съдружната политика е доста комплициран развой. Опитът демонстрира, че в никакъв случай автоматизираният общ брой води до триумф. Например Явор Божанков, който е моя персонална неточност, политическа и човешка, който разруши градската организация във Велико Търново. И хора като него, успявайки на гърба на Българска социалистическа партия, безусловно се изплюха върху партията. И по тази причина имам въпрос - кой ще бъде на 6-то място в листата? ", остра бе на собствен ред ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Шестото място ще бъде обещано на съдружните сътрудници от " Левицата ", отвърна назад Бойчев. Но съобщи - не знае персонално за кого тъкмо в личностен проект става дума, подобен диалог към момента не е бил воден.

В последна сметка, въпреки и всички медии да чакаха изявление на кандидат-кметът Ваня Григорова, достъпът до залата бе стеснен. По-нататъшен формален коментар не бе даден.
 БСП-София и
БСП-София и " Левицата " дружно нападат кметския стол в София?

Повечето лица на " Левицата " в действителност са лица на Българска социалистическа партия до неотдавна

По-късно на брифинг ръководителят на БСП-София Иван Таков разгласи, че Ваня Григорова ще бъде претендентът на левицата за кмет на София на идните локални избори.

По думите му Българска социалистическа партия ще се бори най-много за това " сглобката ", която се получи на национално равнище, да не се получи още веднъж и в София.

Ваня Григорова благодари за единомислещата поддръжка от Градската конференция на БСП-София за номинацията ѝ за кмет и за безапелационната поддръжка да води листата за общински съветници. Тя уточни, че задачата е да се реализира обединяване на левите сили, като по този метод се победят съперниците, които не престават грабежа в София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР