12 български семейства са станали жертва на норвежката социална служба,

...
12 български семейства са станали жертва на норвежката социална служба,
Коментари Харесай

12 български семейства с отнети деца от норвежката социална служба

12 български фамилии са станали жертва на норвежката обществена работа, която е лишила децата им. Според наложената скандинавска система след раждането на детето главната отговорност за неговото развъждане се поема от страната.

Много българи емигрират в Норвегия в търсене на по-добър живот, само че всичко се трансформира след раждането на децата. Тогава огромна част от фамилиите стават жертва на обществената работа в северната страна, носеща името „Барневарн ”. Сигнали към институцията се подават за тормоз, принуждение, а от време на време даже за друг мироглед за възпитанието на децата.

Стига се до безумия, като това едно дете да има кариес в зъба. Автоматично се приема живота на детето е подложен под риск и се подхваща мярка по протекция ”, изяснява пред Канал 3 Николай Николов от Асоциация на бащите в България.

Оказва се, че този вид обществена система се популяризира и в други европейски страни.

Много към този момент открити в скандинавската страна фамилии са принудени да се върнат назад в България от боязън, че може да изгубят децата си. Подкрепа за тези фамилии оказва Асоциацията на бащите в България, която през годините се е сблъсквала с доста и най-различни истории.

„Има някои фрапантни случаи. Един татко описа по какъв начин са предиздвикали в норвежка детска градина неговото момченце да се преоблича като момиче, с цел да осъзнае самичък пола си ”, показва Динка Иванова от Асоциацията на бащите в България.

Не единствено българи са на мушката на обществената система в Норвегия – към 1000 деца от съветски и 600 деца от полски фамилии към този момент са отнети от фамилиите си от „Барневарн“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР