11 от треньорите на Мондиала с най-успешна състезателна кариера: Хуан

...
11 от треньорите на Мондиала с най-успешна състезателна кариера: Хуан
Коментари Харесай

Треньорите на Мондиала с най-успешни кариери като футболисти


11 от треньорите на Мондиала с най-успешна спортна кариера:

Хуан Пици, на 50 години, някогашен нападател на Испания и сегашен селекционер на Саудитска Арабия

Пици стартира футболната си кариера в Аржентина, минава през Мексико и попада в испанския шампионат, където доближава до Барселона и с нейния състав става първенец на страната, печели Купата на носителите на национални купи и Суперкупата на УЕФА. В края на кариерата си се връща в Аржентина, само че завършва кариерата си във Виляреал. С Испания взе участие в Мондиал 1998.

------------------

Рикардо Гарека, на 60 години, някогашен нападател на Аржентина и сегашен ментор на Перу

Почти цялата си кариера организира в Аржентина, където играе за най-хубавите тимове в страната и най-вече в Бока Хуниорс, само че записва няколко мача и за огромния противник Ривър Плейт. В Колумбия печели два пъти локалното състезание с тима на Америка де Кали. За Аржентина бележи пет гола в 20 срещи.

-----------------

Йоахим Льов, на 58 години, някогашен халф на Германия и сегашен селекционер на Бундестима.

Записва повече от 200 мача за Фрайбург, множеството от тях във Втора Бундеслига. Младежки национал е на страната си, само че не съумява да пробие в мъжкия тим. Най-големите си триумфи записва като треньор, а в спортната си кариера титли няма.

-----------------

Берт ван Марвайк, на 66 години, някогашен халф на Холандия и сегашен треньор на Австралия

С тима на АЗ Алкмаар печели Купата на Холандия през 1978 година, а за "лалетата" записва единствено един мач. Като треньор на Холандия извежда отбора до финала на Световното състезание през 2010 година, в който губи от Испания с 0:1 след продължения

-----------------

Дидие Дешан, на 49 години, някогашен полузащитник на Франция и сегашен ментор на "петлите"

Определено Дешан е най-голямата звезда като футболист от всички настоящи треньори на тимовете - участници в Мондиал 2018. През 1993 година е един от героите на Марсилия, които побеждават Милан с 1:0 и печелят Купата на европейските първенци, а тя става владеене на френски тим за първи път. С фланелката на Ювентус записва 173 мача в другите шампионати, носи екипите също на Челси и Валенсия. За националния тим на Франция има 103 мача и дълги години е капитан на "петлите", с които става международен първенец през 1998 година

-----------------

Ектор Купер, на 62 години, някогашен бранител на Аржентина и сегашен треньор на Египет

По-голямата част от кариерата му минава във Феро Карил Оесте, който печели два пъти шампионата на Аржентина при започване на 80-те години и двата благодарение на Купер. За националния тим на Аржентина има единствено три мача.

-----------------

Младен Кръстаич, на 44 години, някогашен бранител на Сърбия и сегашен селекционер на родния си тим

Четирикратен първенец на Сърбия, два пъти победител в шампионата за Купата на страната, с Вердер става по един път първенец на Германия и притежател на Купата, а с Шалке печели Купата на Германия. Има повече от 200 мача в Германия, а кариерата си завършва в Партизан. Двубоите му за националния тим на Сърбия са 59.

-----------------

Гернот Рор, на 64 години, някогашен немски бранител и сегашен селекционер на Нигерия

Големите си триумфи на футболния терен реализира като състезател на Бордо, за който има повече от 300 мача за 10 години, става първенец на страната и притежател на купата. Веднага след края на спортната си кариера започва треньорска кариера в Бордо

-----------------

Гарет Саутгейт, на 47 години, някогашен бранител на Англия и сегашен селекционер на "трите лъва"

Така и не намира място в топ клубове и прекарва кариерата си на три огромни стадия в тимовете на Кристъл Палас, Астън Вила и Мидълзбро, за които има общо повече от 500 мача. С Англия реализира огромните си триумфи, най-значимият от тях бронзов орден на Евро 1996. На същия шампионат обаче се изявява и като антигерой, откакто изпуска решителната дузпа в полуфинала против Германия.

-----------------

Оге Харейде, на 64 години, някогашен бранител на Норвегия и сегашен треньор на Дания

В родината си има повече от 200 мача за Молде, а в Англия носи фланелките на Манчестър Сити и Норич. Срещите му за националния тим на Норвегия са тъкмо 50.

-----------------

Станислав Черчесов, на 54 години, някогашен вратар на Русия и сегашен селекционер на "Сборная"

В средата на 80-те години получава шанса да премине в Спартак Москва, където е запаса на Ринат Дасаев. След къс престой в Локомотив се връща в Спартак и остава в този отбор до 1993 година, когато става вратар на Динамо Дрезден. Най-значимата диря в спортната си кариера оставя в австрийския Тирол Инсбрук. Вратата на Русия е пазил в 39 интернационалните срещи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР