Швейцарските власти решиха да не въвеждат допълнителни рестрикции за ограничаване

...
Швейцарските власти решиха да не въвеждат допълнителни рестрикции за ограничаване
Коментари Харесай

Швейцария се придържа към частична карантина, въпреки новите мутации на COVID-19

Швейцарските власти решиха да не въвеждат допълнителни рестрикции за ограничаване разпространението на коронавируса, дори след като в страната бяха установени случаи на бързо разпространяващите се нови мутации на вируса, съобщи БТА.

Швейцария въведе частична карантина в средата на декември, когато правителството разпореди затварянето за един месец на ресторантите, спортните и развлекателни центрове, и призова хората да си стоят у дома. Властите обаче се въздържаха от налагане на общонационална карантина за ски курортите или за търговските обекти, предлагащи стоки, които не са от първа необходимост.

" Федералният съвет ( правителството) е провел обстоен анализ на настоящата епидемиологична обстановка. Тя остава тревожна заради високите нива на инфекции и наличието на два нови щама на вируса в Швейцария ", посочи в изявление правителството и добави: " Федералният съвет обаче стигна до заключението, че мерките, взети на 18 декември са подходящи и няма нужда да бъдат затягани ".

Швейцария е регистрирала повече от 440 000 заразени с COVID-19 досега, което е повече от 5 процента от населението, както и почти 7000 починали от заразата от началото на пандемията.

Експерти заявиха вчера, че темповете на ръст на смъртните случаи в страната са едни от най-високите в света. В страната бяха установени седем случая на новия щам на коронавируса, появил се първоначално във Великобритания и Южна Африка, а служители на здравното министерство заявиха, че може да се очакват още случаи на тази бързо разпространяваща се мутация на вируса. Въведените със задна дата изисквания за хора, наскоро пристигнали от споменатите две страни, намериха място в медийните заглавия, когато стотици британци се измъкнаха от задължителната карантина в швейцарския ски курорт Вербие.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17586  Американски учени: COVID-19 прониква в мозъка Американски учени: COVID-19 прониква в мозъка  В Северен Рейн-Вестфалия желаят наложителен тест за идващите от България В Северен Рейн-Вестфалия желаят наложителен тест за идващите от България  Бил Гейтс предизвести кое е най-лошото, за което би трябвало да се подготвим през 2021 година Бил Гейтс предизвести кое е най-лошото, за което би трябвало да се подготвим през 2021 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР