Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да
Коментари Харесай

Киев затвори границите за украинци, които не са успели да се върнат в страната

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е решил да затвори границите за всичка украинци, които не успеят до 27 март да се върнат в родината си, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2708
" След края на утрешния ден ще бъде затворена държавната граница и прекратен всякакъв пътнически транспорт ", заяви украинският президент в телевизионно обръщение. Зеленски напомни, че преди две седмици е призовал гражданите спешно да се завърнат в Украйна. По думите му мнозинството е направило това самостоятелно, а други повече от 80 000 украинци, бяха върнати у дома със самолети, влакове и автобуси. " Днес вече нямаме време да чакаме. Изправени сме пред труден избор между гражданите, които все още са в чужбина и сигурността на 40 милиона граждани в страната. Наш дълг е като държава да се грижим за всеки украинец ", подчерта Зеленски.

11 нови случая на корона вирус в Украйна

По думите му за тези, които не успеят да се завърнат в близките два дни, ще се погрижат украинските посолства и сдружения в чужбина. " Никой няма да забрави нито един украинец, който остане в чужбина. Постепенно ще ви връщаме от чужбина, но като отчитаме епидемичната обстановка на мястото на пребиваването ви, а също така нивото на осигуряване с необходимите средства и готовността на здравната система за вашата задължителна карантина ", увери Зеленски.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2708  Кой и за какво докара COVID-19 и за какво ще го направи отново! Кой и за какво докара COVID-19 и за какво ще го направи отново!  Нова болница за битка с COVID-19 приготвят в Лондон Нова болница за битка с COVID-19 приготвят в Лондон  Наш камионджия прокле сътрудник: Коронавирус да те хване! Наш камионджия прокле сътрудник: Коронавирус да те хване!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР