Сърбия планира да започне лабораторни изследвания на руската ваксина Спутник

...
Сърбия планира да започне лабораторни изследвания на руската ваксина Спутник
Коментари Харесай

Сърбия ще прави лабораторни тестове на руската ваксина срещу COVID-19

Сърбия планира да започне лабораторни изследвания на руската ваксина Спутник 5 срещу коронавирус и същевременно продължава разговорите с компанията Пфайзер, съобщи премиерът Ана Бърнабич, цитирана от Ройтерс.

До края на седмицата Русия ще изпрати 20 дози ваксина в Сърбия за лабораторни тестове, съобщи правителството след разговор по видеоконферентна връзка с руския министър на търговията и индустрията Денис Мантуров.

Сърбия се интересува от възможността за съвместно производство на ваксината, се казва в съобщението.

По-рано Русия съобщи, че нейната ваксина осигурява 92 процента ефективност и защита от COVID-19. В съобщението се добавя, че Бърнабич днес продължава разговорите и с Пфайзер, но не съобщава повече подробности.

Преди Сърбия да приеме която и да е ваксина, тя трябва да бъде одобрена от съответните здравни институции в страната.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16018  Доктор нахрани сътрудниците си от Коронавирус отделението Доктор нахрани сътрудниците си от Коронавирус отделението  " Пфайзер " и " Бионтех " аплайваха за утвърждение на имунизацията им от Европейски Съюз  Забавят се темповете на разпространяване на болестта в област Смолян Забавят се темповете на разпространяване на болестта в област Смолян
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР