САЩ трябва да променят подхода си, за да спрат пандемията

...
САЩ трябва да променят подхода си, за да спрат пандемията
Коментари Харесай

САЩ трябва да променят подхода си към борбата с COVID-19

САЩ трябва да променят подхода си, за да спрат пандемията от новия коронавирус, чието разпространение отново се ускори в голяма част от страната, призова водещият американски специалист по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, цитиран от БTA.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9802
" Нещо не работи ", заяви директорът на американския Национален институт по инфекциозни болести, член на кризисния екип на Белия дом за коронавируса. " Колкото и таблици да направим, в крайна сметка (сегашният ни подход) не работи ", заяви д-р Фаучи за в. " Вашингтон пост ".

Учени: Всеки 20-и човек на планетата ще влезе в болница заради COVID-19

САЩ правят все повече тестове (над 640 000 само вчера), но броят на потвърдените случаи нараства с все по-бърз ритъм от няколко седмици. Щатите с голямо население Калифорния, Аризона, Тексас и Флорида са в центъра на новата вълна на епидемията. Обмисля се идея за групови тестове, каза д-р Фаучи.

Групи хора ще бъдат тествани наведнъж, което ще спести средства. В случай на позитивен резултат всички членове на групата ще бъдат тествани индивидуално. Между 5 и 8 на сто от американците са били заразени от началото на пандемията, заяви още д-р Фаучи. Това означава, че между 92 и 95 на сто от населението на САЩ може да се зарази. В много щати задължителните ограничителни мерки бяха отменени, а местните жители масово не се пазят. В южните и западните щати, например, носенето на маска на лицето е рядкост, но все повече области планират да го направят задължително.

Губернаторът на Тексас Грег Абът нареди баровете в щата да бъдат затворени заради нарастването на броя на заразените. Той призова всички местни жители да дадат своя принос и да спазват мерките за физическо дистанциране. Вчера Тексас съобщи за рекордните 5996 случая на заразяване. Властите във Флорида пък забраниха употребата на алкохол в баровете, в опит да ограничат експлозивното увеличаване на броя на новите случаи в най-южния американски щат, известен със своите плажни партита.

Днес здравните власти във Флорида съобщиха за рекордните 8942 нови заразени през последното денонощие. Така бе подобрен предишният рекорд в щата от 5500 потвърдени случая в сряда.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9802  Учени: Всеки 20-и човек на планетата ще влезе в болница поради COVID-19 Учени: Всеки 20-и човек на планетата ще влезе в болница поради COVID-19  Проф. Иво Петров: Трябва да спрем да се опасяваме от COVID-19 и да свикнем да живеем с него Проф. Иво Петров: Трябва да спрем да се опасяваме от COVID-19 и да свикнем да живеем с него  Първи случай на ковид в Асеновград, кметът с значимо предизвестие Първи случай на ковид в Асеновград, кметът с значимо предизвестие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР