Първа английска езикова гимназия подарява за Коледа на своите бивши

...
Първа английска езикова гимназия подарява за Коледа на своите бивши
Коментари Харесай

Английската гимназия пусна филм за историята си преди Коледа

Първа английска езикова гимназия подарява за Коледа на своите бивши и настоящи възпитаници онлайн премиера на документалния си филм „ От вчера до днес “.

Лентата, създадена по случай 60-годишния юбилей на столичното училище, среща зрителите с част от най-успелите ученици в историята на 1 АЕГ, с учителите и ръководството на гимназията, както и с кмета на София Йорданка Фандъкова.

Може да гледате филма „ От вчера до днес “ в разработения специално за лентата канал в YouTube, озаглавен „ Fels Film 2018 “:

Двама настоящи ученици създават филма за по-малко от месец.

„ Заснехме го само с два смартфона и дрона на общ приятел. Основната ни цел беше в рамките на 75 минути да покажем историята на училището ни по най-автентичния и вълнуващ начин - чрез истински истории, чрез разказите от първо лице на лицата на гимназията в годините “, споделят авторите на филма дванайсетокласниците Божидар Русев и Гиньо Ганев, в Първа АЕГ.

В самото начало лентата отвежда зрителите към Езиковата гимназия в Ловеч, където Английската намира своите корени. Участие в „ От вчера до днес “ взима и представител от първия випуск на учебното заведение, а непоказвани до този момент архивни кадри правят разказите на бившите възпитаници още по-завладяващи.

Трайчо Трайков си спомня за изпълненията си с оркестъра на училището, а Георги Близнашки разказва какви си били изискванията за обличане и поведение в Първа АЕГ по негово време. Боби от дует „ Авеню “ описва изключително любопитни и забавни моменти от бригадите и военните обучения.

Един от най-успелите български актьори в Холивуд Николай Стоилов говори за това как владеенето на перфектен английски език му е помогнало, за да стане част от световни кинопродукции като сериала „ NCIS: Los Angeles “.

Голяма част от бившите ученици на Първа АЕГ, които днес са сред най-добрите ръководители, общественици, лекари, артисти, споделят, че историите от филма „ Вчера “ почти напълно изразяват „ духа на Английската “ в близкото минало.

„ Зрелостниците ни винаги имат най-високия успех на държавния зрелостен изпит по английски език, което е доказателство, че Първа АЕГ е на едно от първите места в страната. Мисля, че няма човек, който да не е чувал за нашата гимназия и за успехите на учениците ни в различни проекти, олимпиади, състезания. Всъщност това е основната предпоставка толкова много седмокласници всяка година да предпочитат да продължат обучението си точно при нас “, заявява директорът на гимназията Нели Петрова.

„ Първа АЕГ е знаково училище за града. То е създадено като иновативно учебно заведение и продължава да бъде едно от най-добрите не само в София, но и в цяла България. Гордеем се с успехите на учениците му в чуждите езици, точните науки, изкуствата и другите сфери. Английската гимназия, както всеки я нарича, е наистина и символ и марка за София “, коментира в „ От вчера до днес “ кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР