Нов уебсайт на ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които

...
Нов уебсайт на ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които
Коментари Харесай

Уникално признание за Несебър, ЮНЕСКО го включи в...

Нов уебсайт на ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които и Старинния град Несебър. Това съобщиха от пресцентъра на Община Несебър.
ЮНЕСКО е създал първата по рода си уеб-платформа посветена на Световното наследство и устойчивото пътуване. С подкрепата на ЕС, платформата включва 34 дестинации, избрани между обекти на Световното наследство от 19 държави на Европейския съюз. Пускането на платформата, разработена със съдействието на " Нешънъл Джиографик ", съвпада с честванията по случай " Дните на европейското наследство ".
Български специалисти са работили съвместно с ЮНЕСКО и " Нешънъл Джиографик " в продължение на повече от 18 месеца, за да бъде създадено полезната информация, включена в платформата. Сайтът " Пътувания до обекти на Световното наследство " ще бъде достъпен от 15 - 16 септември по време на " Европейските дни на наследството ". Инициативата насърчава хората да " пътуват различно, да пътуват по-задълбочено ", което означава да пътешестват отвъд основните туристически дестинации, да отсядат за по-дълъг период от време и да преживяват повече от това, което регионът може да им предложи.
Платформата " Пътувания до обекти на Световното наследство " подканва туристите да пътешестват по четирите маршрута на културно наследство, разработени в рамките на проекта - " Кралска Европа ", " Древна Европа ", " Романтична Европа " и " Подземно културно наследство ".
Сайтът " Пътувания до обекти на Световното наследство " ще играе и основна роля при привличането на китайски посетители към Европа по време на инициативата " 2018 г., година на туризма ЕС - Китай ". Уебсайтът е достъпен на английски, китайски и френски език.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР