Националната ДНК база данни е от около 2001 година. Но

...
Националната ДНК база данни е от около 2001 година. Но
Коментари Харесай

Криминалист посочи кой е убиецът на красивата Виктория и как би се държал след зверството

Националната ДНК база данни е от около 2001 година. Но там има много малко профили - едва няколко хиляди. Не винаги обаче се снема ДНК. Това се прави само при тежки престъпления. Т.е. извършителят на убийството може да е криминално проявен, но никога да не му е снемано ДНК. Това заяви в " Здравей, България " криминалистът Иван Савов.

" Проблемът е такъв, че може да се вземе ДНК от гражданин, но с доброволното му съгласие. Доста шум се вдигна около това убийство, а това размива събитието. Това пречи на дейността на служителите и на издирването на убиеца. Има един медиен балон ", каза криминалистът.

В студиото бе и психиатърът д-р Веселин Герев: " Много хора решиха да си правят пиар на гърба на този случай. Не може да се раздават присъди чрез социалните мрежи. Можем само да говорим с хипотези какво е станало, защото нямаме почти никакви факти, освен че една млада жена е убита по жесток начин. Това е престъпление с много ярост, много е брутално към жената. Възможно е и да е извършено от човек, който я познава ", смята Герев.

" Към настоящия момент всички версии са допустими. Принципно тактиката за работа в такава ситуация е точно това. Допускат се всички възможности - политическо влияние, поръчково действие, полово или лично. Една по една в последствие версиите се изчистват. Моето лично усещане е, че този случай е престъпление, свързано с човек с психични отклонения. На първо място това е красива млада дама, която привлича погледите. Всичко става на място, което е доста отдалечено. Н а такива места се крият много хора с отклонения. Напълно е възможно такъв човек да е извършил въпросното деяние ", заяви криминалистът.

" Това деяние не е професионално и поръчково, защото тогава нямаше да има следи. Няма да оставя ДНК, да проявява такава излишна грубост и жестокост - той просто ще приключи. Интересно е защо телефонът на жертвата е взет. Той очевидно не е включван, щом досега не е открит. Това си е чисто криминално деяние, което е свързано с психичните желания на един психически неурнавесен човек. Просто професионалист няма да направи подобно нещо ", категоричен бе Иван Савов.

" Такива хора след това се държат различно след подобно деяние . Има много добри профайлъри в МВР, които вече се занимават с профила на извършителя. Е диният тип такива хора решават да се похвалят, защото това им дават допълнително удовлетворение, вторият тип отиват да гледат какво става, а третият тип се покриват, ама много здраво се покриват. Това може да е бил нормален гражданин, които изведнъж да е отключил някакво заболяване. Може да води дори двойнствен живот ", каза още криминалистът.

" Използването на това престъпление за политически и рекламни цели е срамно. Фокусът се измести от убийството на една млада жена в посока протести и политически интриги. Това нещо е нелепо. Не може да се раздават присъди с лека ръка. Снощи на протеста в София бе заявено, че медии в България няма и журналистите трябва да напуснат работните си места. Това е нелепо и недопустимо ", възмути се отново д-р Герев.

" Телефонът лесно може да бъде проследен. Може да се види накъде е тръгнал убиецът, ако не го е изключил моментално ", завърши криминалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР