„Много въпроси отекнаха в обществото, но то всъщност няма достоверни

...
„Много въпроси отекнаха в обществото, но то всъщност няма достоверни
Коментари Харесай

Политолози за скандала с аферата "Ало, Банов съм": Привърженици на БСП и ГЕРБ са готови за агресия

„ Много въпроси отекнаха в обществото, но то всъщност няма достоверни източници на информация. Има страшно разделение между част от привържениците на ГЕРБ и тези на БСП, което граничи с готовност за проява на агресия. Останалите хора са неопределените, търсещите истината. Те просто са отвратени от това, което виждат”. Това заяви в ефира на Нова тв политическият психолог проф. Антоанета Христова в коментар на аферата „ Ало, Банов съм”.

Тя започна с разпространения от депутата от БСП Елена Йончева запис, на който, твърдят социалистите, се чува гласът на министъра на културата Боил Банов и как той настоява да бъде спестена неустойка на фирмата изпълнител на проекта за Ларгото в София.
„ Разделение на обществото има лица, а основата му отваря пътечката към националсоциализма. Това е най-лошото, което може да ни се случи в бъдеще”, коментира още проф. Христова.
Според политолога Страхил Делийски у нас тече процес на деинституционализиране.
„ Има формални институции, които обаче функционират по силата на неформални отношения вътре в тях. Това създава и усещането за корупция”, коментира Делийски.
Проф. Христова пък определи като проблем това, че „ има политически лица, които са готови да говорят от името на народа”, което никой нямал право да прави.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР