Италианският тенор Андреа Бочели критикува начина, по който италианското правителство

...
Италианският тенор Андреа Бочели критикува начина, по който италианското правителство
Коментари Харесай

Андреа Бочели критикува правителството в Италия за мерките срещу пандемията

Италианският тенор Андреа Бочели критикува начина, по който италианското правителство се справя с пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10894
Тенорът каза, че се чувства унизен от ограничителните мерки и призова хората да не се подчиняват на все още валидните ограничения.

Изненадващата му критика на конференция в Сената в Рим бе забележителна, защото 61-годишният незрящ изпълнител, който е суперзвезда, стана символ на националното единство по време на пандемията с изпълнението си на Великден в празната Миланска катедрала.

" Почувствах се унизен и обиден. Не можех да напусна дома си, макар да не съм извършил престъпление ", каза Бочели на конференция, в която участваха и опозиционни политици като Матео Салвини, лидер на крайнодясната партия " Лигата ", един от най-яростните критици на правителството на Джузепе Конте за мерките срещу кризата.

1000 евро глоба за неносене на маска на закрито в Южна Италия

В началото на март в Италия бе наложена карантина, която бе облекчена постепенно в рамките на последните три месеца.

Бочели призна, че е нарушавал правилата за карантината, " защото не смятах, че е правилно или здравославно да си стоя у дома на тази възраст ". Той добави, че не смята, че ситуацията е била толкова сериозна, колкото са я описвали властите, защото той самият не познавал никой, който да се е озовал в интензивно отделение.

Само 5 починали от COVID-19 в Италия за последното денонощие

Повече от 35 000 италианци починаха, след като се заразиха с новия коронавирус. Ограничителните мерки, включващи спазване на социална дистанция и носене на защитни маски на обществени места на закрито все още са в сила и Бочели сякаш призова те да не се спазват.

" Нека откажем да следваме това правило. Нека четем книги, нека се движим наоколо, нека се опознаваме, да разговаряме, да водим диалог ", каза той.

Междувременно музиканти и артисти в чешката столица Прага протестираха срещу ограничителните мерки, наложени в страната заради COVID-19, предаде ДПА.

Над хиляда артисти проведоха демонстрация в Прага с искане за облекчаване на ограниченията и за финансова подкрепа за изкуствата. В отворено писмо до премиера Андрей Бабиш те изтъкнаха екзистенциалните проблеми пред хората на изкуството заради почти пълната карантина, която на практика спря дейността им. Не виждаме светлина в тунела, написаха творците. Министърът на културата Лубомир Заоралек обяви, че е отворен за диалог и подчерта, че ограниченията ще останат в сила до края на годината. Според мерките, въведени от правителството, максимум 500 души могат да се събират на закрито на публични събития. При участие на повече от сто души, носенето на защитни маски е задължително.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10894  Новозаразените с ковид в Чехия за денонощието са 195 Новозаразените с ковид в Чехия за денонощието са 195  Призиви за оставки в Румъния поради неприятно справяне с коронакризата Призиви за оставки в Румъния поради неприятно справяне с коронакризата  Проф. Асен Балтов с предизвестие по какъв начин да се лекува COVID-19 Проф. Асен Балтов с предизвестие по какъв начин да се лекува COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР