Жена от окръг Гюргево е първият румънски пациент, заразен с

...
Жена от окръг Гюргево е първият румънски пациент, заразен с
Коментари Харесай

Първи случай на британския щам на коронавируса в Румъния

Жена от окръг Гюргево е първият румънски пациент, заразен с новия щам на коронавируса, който беше установен във Великобритания, съобщава сайтът Зиаре.
Жената твърди, че не е пътувала във Великобритания и не знае откъде се е заразила. Тя е с леки симптоми и не е хоспитализирана.

Пациентката е тествана в Института за инфекциозни болести " Матей Балш " в Букурещ в края на миналата седмица, а резултатът е излязъл днес.
" Става дума за 27-годишна жена от окръг Гюргево, която дойде в нашата болница на 3 януари с минимални симптоми. Беше тествана и оставена да се прибере вкъщи. От данните, които имаме, не е пътувала извън страната ", заяви Каталин Апостолеску, говорител на Института " Матей Балш ".

Той добави, че предстои Дирекцията за обществено здраве в Гюргево да извърши подробна епидемиологична анкета.
" Ако информациите, които ни предостави пациентката, са верни, означава, че вирусът циркулира в Румъния. И е много по-заразен. Можем да очакваме увеличение на случаите ", посочи още говорителят.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18041  Извънредно състояние в Лондон поради натоварването на лечебните заведения Извънредно състояние в Лондон поради натоварването на лечебните заведения  Спешно търсят кръвна плазма за татко на две деца във Варна Спешно търсят кръвна плазма за татко на две деца във Варна  Проф. Борис Богов: Трансплантирани пациенти отхвърлят органа след боледуване от COVID-19 Проф. Борис Богов: Трансплантирани пациенти отхвърлят органа след боледуване от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР