Дарител, който е пожелал да остане анонимен, е осигурил огромна

...
Дарител, който е пожелал да остане анонимен, е осигурил огромна
Коментари Харесай

Анонимен бургазлия направи много добро дело

Дарител, който е пожелал да остане анонимен, е осигурил огромна сума, за да се финансира разширението на храма " Света Троица " в ж.к. " Славейков " в града. Това предаде " Флагман ".
Това е причината в едноименния парк да се отсичат дървета. На тяхно място ще се изгради новото крило на църквата, която от години е крайно недостатъчна, защото реално се използва от 60-70 хиляди бургазлии от ж.к. " Славейков ", ж.к. " Братя Миладинови " и ж.к. " Зорница ".
Информацията ни потвърди архиерейският наместник на бургаската духовна околия отец Севастиян. „ Община Бургас прехвърли земята, която е нужда, за да бъде разширен храм „ Св. Троица “. Заради това някои от дърветата се наложи да бъдат премахнати. Всички процедури са приключили, имаме изпълнител на проекта, както и проект за разширение на църквата. Остава само да се финализира част от документацията и строежът започва “, каза отец Севастиян.
Свързахме се и с отец Василий от храма „ Света Троица “. Той също отказа да разкрие името на мистериозния дарител. „ Още веднъж благодаря на този човек. Няма да ви кажа името му, защото пожела да остане анонимен, но той осигури 95 % от всички средства, нужни за строежа. След него, разбира се, се включиха и други, но той беше моторът на цялата инициатива, вдъхна ни увереност. Този свят човек го направи, за да може жителите на жк „ Славейков “ и околните комплекси съвсем скоро да имат подходящ храм “, допълни отец Василий.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР