Брекзит може и да не се състои, ако британският парламент

...
Брекзит може и да не се състои, ако британският парламент
Коментари Харесай

Брекзит може да не се състои, ако...

Брекзит може и да не се състои, ако британският парламент не одобри споразумението за развода с Европейския съюз, постигнато след тежки преговори с Брюксел. Това заяви снощи в интервю за телевизия Ай Ти Ви британският финансов министър Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс.
Той посочи, че дори и при най-уредено и плавно излизане от общността, това ще струва на британската икономика десетки милиарди паунда. А ако се стигне до Брекзит без споразумение, в страната ще възникне " политически хаотична ситуация ", която може да доведе до това " Брекзитът въобще да не се състои ".
Междувременно испанският премиер Педро Санчес заяви, че на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел в неделя, на която трябва да бъде разгледано постигнатото в преговорите с Лондон проектоспоразумение, той ще гласува срещу предложения документ, ако не получи уверения относно Гибралтар. Миниатюрният анклав в южната част на Иберийския полуостров е предмет на остър спор между Лондон и Мадрид. Санчес говори на съвместна пресконференция във Валядолид с гостуващия португалски премиер Антониу Коща.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР