Белият дом съобщи, че ще въведе по-рано мерките, забраняващи достъпа

...
Белият дом съобщи, че ще въведе по-рано мерките, забраняващи достъпа
Коментари Харесай

Белият дом въвежда по-рано забраната за достъп на лица, пристигащи от Бразилия

Белият дом съобщи, че ще въведе по-рано мерките, забраняващи достъпа до САЩ на чужденци, които са посетили Бразилия през последните две седмици, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8523
Новите мерки ще бъдат въведени от 23:59 днес (3:59 ч. по Гринуич на 27 май). Белият дом обяви въвеждането на забраната само два дни, след като южноамериканската страна стана втора в света след САЩ по брой заразени с коронавируса.

Не се съобщава причина за промяната.

СЗО предупреди Бразилия да не отваря икономиката си

Въведената от САЩ забрана беше тежък удар за десния бразилски президент Жаир Болсонаро, който последва примера на американския си колега Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в борбата с пандемията, като се противопоставяше на призивите за поддържане на социална дистанция и препоръчващи неизпитани лекарства, отбелязва Ройтерс.

През последните 24 часа в Бразилия са отбелязани 807 смъртни случая. С това южноамериканската страна за пръв път надмина САЩ по брой на жертвите за 24 часа, след като Вашингтон съобщи за 620 смъртни случая.

В Бразилия са регистрирани 374 898 заразени, докато в САЩ броят им достига около 1 милион и 637 хиляди. Общият брой на починалите в Бразилия обаче е само 23 473, срещу 97 071 за САЩ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8523  Ще може ли България да се възползва от Фонда за възобновяване след пандемията от COVID-19? Ще може ли България да се възползва от Фонда за възобновяване след пандемията от COVID-19?  СЗО предизвести Бразилия да не отваря стопанската система си СЗО предизвести Бразилия да не отваря стопанската система си  Японска ваксина против ковид мина сполучливо опитите върху животни Японска ваксина против ковид мина сполучливо опитите върху животни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР