102 фалшиви сигнала за взривни устройства са разпратени по училищата

...
102 фалшиви сигнала за взривни устройства са разпратени по училищата
Коментари Харесай

След 102 фалшиви сигнала за бомби в училищата - ГДБОП има заподозрян

102 подправени сигнала за взривни устройства са разпратени по учебните заведения в пет области на България, с съвсем еднообразно наличие на известията по имейл.

ГДБОП към този момент работи с партньорски служби за идентифициране на обвинен причинител, излиза наяве от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Имаме насоки за вероятно лице, съпричастно с тези имейли, което е отвън територията на страната. Колегите от партньорските служби правят определяне на възможната съпричастност ", споделя Тодоров.

Сигналите за хипотетични бомби са получени от шефовете на учебни заведения в София, както и областите Плевен, Сливен, Варна и Бургас. Това е вторият следващ ден, в който полицията се занимава със случая, а учениците се изтеглят наложително.

В нито едно от тях не е намерено взривно устройство. Появата на подправените аларми броени дни преди парламентарните избори обаче водят до версията за съгласно вътрешния министър Иван Демерджиев.

" До два дни ще имаме процедура. С предписание на министъра е основана група, която ще създаде общонационална процедура и ще регламентира прецизно точните дейности при такива обстановки. В никакъв случай няма опасност за изборите в неделя ", споделя основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, представен от Българска телеграфна агенция.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР