100-ината украински граждани бяха дошли да отбележат символично първата година

...
100-ината украински граждани бяха дошли да отбележат символично първата година
Коментари Харесай

Активистка на НПО яхна украинската демонстрация в Бургас, накара ги да освиркват президента и аплодират Кирил и Асен

100-ината украински жители бяха пристигнали да отбележат алегорично първата година от нападението на Путин, неподозирайки, че са употребявани за непознати цели

Над 100 украинци се събраха довечера, с цел да отбележат първата година от нахлуването на Русия в страната им.  

Предварително бе оповестено, че демонстрацията се провежда от украинската общественост в Бургас, само че още първоначално стана ясно, че това не е тъкмо по този начин.

Микрофонът от първите минути сграбчи млада жена, която се показа просто като Мария – жител с дейна позиция по тематиката.
 Мария Матева на днешния митинг. Тя е извънредно дейна в социалните мрежи. Определя Асен Василев за " собствен вхъдновител " и поддържа всички вероятни дела на демократичната общественост - от Телус през Нехо до самодейностите на Георги Георгиев от БОЕЦ   Скрийншот от профила на Матева, която се възхищава толкоз доста на Асен Василев, че в идващия си живот явно желае да се роди като Асен Василев
Флагман.бг разпозна, че това е Мария Матева, един от най-дейните деятели на „ Правосъдие за всеки “ (тази групировка е част от обединението ПП-ДБ, б.р.).  И в това няма нищо неприятно, в случай че речта на въпросната не бе напълно политическа, а украинските жители, пристигнали с благородна задача на тази проява не бяха употребявани най-безпардонно.

35-годишната бургазлийка, която е приключила ППМГ " Акад. Никола Обрешков "  в пламенна тирада накара множеството първо да освирква президента, а незабавно по-късно да приветства Кирил Петков и Асен Василев.

Повечето от украинците по този начин и не схванаха, че са въвлечени в политически сюжет. Те имаха тъжни физиономии – на хора, които са изгубили околните, домовете си и досегашния си живот. Излязоха на площад „ Атанас Сиреков “ в символ на съпричастност със сънародниците си и използваха момента, с цел да се събере украинската диаспора в Бургас.

Украинската общественост е имала и други сходни демонстрации, само че в никакъв случай до момента те не са били използвани политически.
 Повечето украинци не разбираха даже какво им приказва дамата с алено палто и бяха пристигнали с благородни планове на пл. " Атанас Сиреков "  Сред участниците в демонстрацията имаше доста тъжни физиономии. На тези хора не им беше до политика, още повече до политическите процеси в България  Тези хора даже не схванаха в какво са въвлечени. Дойдоха, с цел да благодарят на България, осъдят дейностите на Путин и изкажат съпричастност към сънародниците си в родината им
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР