10 млади пловдивчани в продължение на пет часа рисуваха бъдещия

...
10 млади пловдивчани в продължение на пет часа рисуваха бъдещия
Коментари Харесай

10 пловдивчани рисуваха бъдещето в Капана

10 млади пловдивчани в продължение на пет часа рисуваха бъдещия образ на Пловдив в Капана предишния уикенд. Участниците на възраст сред 18 и 29 години бяха разграничени на два тима, а в креативното премеждие им помагаха двама ментори - художниците Тодор и Стиляна.

Преди арт сесията в кафене-галерия „ One Art “ самодейните художници са се срещнали авансово с менторите си, както и съотборниците си, с цел да се срещнат и обсъдят концепциите си за картините. В хода на работата под насърчителните погледи на минувачите върху платната изникнаха Античният спектакъл, Хисар капия, Джумаята и други забележителности на най-древния град на Европа.

Организаторите на рисувателния маратон Евгени и Мария Яневи не са типичните пловдивчани. Тяхното кафене в сърцето на Капана е художествена изложба и сцена за разнообразни културни събития.

Те са и хора на изкуството, основатели и създатели, а тяхното място е изложба, сцена на разнообразни събития, цветно кътче в полите на арт квартала. В галерията са създали към този момент две изложения, едната за 24 май е била отдадена на българската писменост и са събрали над 120 рисунки от цялата страна.

Темата е въодушевена от неповторимия принос на България за развиването на света, а точно основаването на глаголицата и кирилицата. Желанието им е всички получени произведения да бъдат изпратени като подарък на български учебни заведения в чужбина.

,,Жена ми е креативната персона. Обича да рисува и реши да зарадва децата ”. Наградите са били разпределени в три категории на разнообразни възрастови групи. В момента чакат получилите от чужбина рисунки да изпратят фотоси.

„ Изморително бе, само че си заслужава. Това удовлетворява и самите нас - да направиш нещо както за себе си, по този начин и за хората’’, усмихва се Евгени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР