10 души са загинали при пожара на два танкера в

...
10 души са загинали при пожара на два танкера в
Коментари Харесай

Жертвите при инцидента с подпалените танкери в Керченски пролив се увеличиха

10 души са починали при пожара на два танкера в Керченския проток, публично прецизираха от Новорусийския морски спасително-координационен център. 12 души са избавени, 10 се водят в неопределеност.
По-рано се съобщаваше за 11 жертви, 12 избавени и 9 изчезнали, напомня БГНЕС.
На борда на " Канди " са се намирали 17 души – 9 жители на Турция и 8 жители на Индия. На борда на " Маестро " е имало 15 души, също жители на Турция и Индия. И двата кораба са плавали под флага на Танзания и по непотвърдена към този момент информация са на един и същи притежател.
По предварителни данни случаят е станал при преточване на полутечен газ от единия на другия кораб. Пожарът на борда на двата танкера няма да бъде сподавен до момента в който не изгори всичката газ в тях, оповестяват съветските управляващи.
Спасените моряци към момента се намират на един от избавителните кораби и няма да бъдат свалени на брега поради неприятните метеорологични условия. През нощта в региона заваля дъжд, подправен с влажен сняг, а поривите напразно доближават до 60 км/ч. Общо пет кораба се заеха със избавителни интервенции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР