10 декември е датата, на която ЦСКА София ще изиграе

...
10 декември е датата, на която ЦСКА София ще изиграе
Коментари Харесай

Последният мач на Българска армия ще е през декември: ЦСКА затваря стария стадион

10 декември е датата, на която ЦСКА София ще изиграе последния си мач на стадион " Българска войска " преди огромния главен ремонт и построяването на ново оборудване.

В паузата сред двата полусезона той ще бъде затворен и квалифициран за ремонт.

На 10 декември ЦСКА ще бъде хазаин на " Лудогорец " и приготвя специфични билети, които да отбележат символичното събитие.

" Заповядайте дружно да затворим вечно вратите на 56-годишния стадион. Е, „ армейци “, преборихме се! ЦСКА ще има собствен личен съвременен стадион ", написа в обръщение на клуба.

На 20 ноември съдът приключи делото по тъжба, която беше заведена против плана за създаване на новия състезателен комплекс в Борисовата градина на мястото на " Българска войска ".

Ремонтът би трябвало да продължи към година и половина, а цената му е сред 80 и 90 млн. лева Капацитетът ще е за 16 000 седящи места.

Докато новият стадион се строи, ЦСКА ще играе на стадион " Васил Левски ".

Имотът се ръководи от смесено държавно-частно сдружение, основано през февруари 2023, в което съакционер е Министерството на младежта и спорта посредством " Сердика спортни парцели ".

Реконструираният стадион на ЦСКА ще дава отговор на критериите от клас IV на Съюза на европейските спортни асоциации, което значи, че в него могат да се организират турнирни мачове до равнище " полуфинали на Шампионската лига на УЕФА ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР