1. Голям брой израелски военни бяха убити, включително високопоставени, а

...
1. Голям брой израелски военни бяха убити, включително високопоставени, а
Коментари Харесай

Какво спечели Иран дори и без да влиза във война?

1. Голям брой израелски военни бяха убити, в това число високопоставени, а някои бяха пленени. Само 2,5 дни по-късно Иран си отмъсти за всичко. За убитите офицери от КСИР, за убитите учени, за въздушните удари в пустинята. Отмъщението е ядене, което се сервира студено.

2. Израел получи най-колосалния имиджов удар през последните десетилетия. Ударът беше нанесен върху имиджа на ИД (Цахал), Мосад, Меркава, Железния купол и други „ константи ” на мита за израелската мощ.

Кланетата в Газа и опитът за пречистване на Газа са на първо място опит да се възвърне един разрушен мит, тъй че Израел още веднъж да се опасява, вместо да му се смее.

И по тази причина би трябвало да се покриеш в кръв от главата до петите. Независимо от това какво е предизвикало случилото се - тотална безхаберност или опит да се употребява офанзивата на Хамас, с цел да се нападна Газа в стила на 11 септември за решение на вътрешни политически проблеми.

3. Иран работи като главен всекидневен бранител на палестинците и мюсюлманите, конкурирайки се за тази роля с Турция. Малко хора съществено оспорват тази роля, изключително в шиитския свят.

4. Войната в Газа към този момент докара до прекъсване на договарянията за нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия. Тази нормализация беше ориентирана против Иран. Сега той е занимателен или замразен за дълго време.

5. След дълго време Судан още веднъж възвърне връзките си с Иран. Въпреки че е за нормализиране на връзките с Израел. И това няма да е единична проверка.

6. Жестокостите, осъществени от Израел в Газа, привлякоха и ще продължат да притеглят огромен брой радикализирани млади новобранци в целия район в редиците на иранската прокси сбирка.

Иран дълго време няма да има проблеми с попълването на редиците на своите проксита, изключително от палестинската среда, чиято ненавист към Израел ще продължи да пораства експоненциално.

7. Плановете на Съединени американски щати за нормализиране на връзките сред Израел и арабския свят ще бъдат торпилирани с продължаването на войната и част от арабския свят, който преди беше студен към Иран, вместо това ще обмисли разновидности за нормализиране на връзките с Иран.

Това също е удар по политиката на Вашингтон и нейното по-нататъшно намаляване, защото заставайки на страната на Израел, Съединени американски щати ще продължат да губят позиции в арабския свят.

Всъщност това е тактиката на Иран, да завоюва без борба. Затова Иран очевидно избягваше и заобикаля сюжети, които биха довели до директното му присъединяване във войната. Иран работи в границите на тактиката на Касем Солеймани, която разреши на Иран да се трансформира в преобладаваща мощ в района.

Целта на Иран е да отслаби враговете си - Съединени американски щати, Израел, Саудитска Арабия - посредством войни посредством своите проксита - Хизбула, АнсарАллах, Хашд-Шааби, Катаиб Хизбула, Хамас и така нататък Няма значение какъв брой са самостоятелни - главното е дали могат да бъдат фигури в огромна игра на шах, където на Иран е отредена ролята на гросмайстор, който движи фигурите.

Солеймани, като част от своята тактика, сътвори части за тази игра. Ето по какъв начин Иран победи в Ливан. Ето по какъв начин Иран победи в Сирия. Така завоюва в Ирак. И по този начин завоюва в Йемен.

И в играта на Иран против Израел и Съединените щати, Газа е гамбит и пешка, със лична воля, при започване на нова дълга игра.

Изборът на Израел - навлизане в Газа или отстъпки след бедствието - е избор сред два явно неприятни разновидността, и двата от които Иран несъмнено ще употребява, само че ще се опита да го направи с неверни ръце. Това не значи, че Иран е подготвял настоящето нахлуване, само че сигурно е основал предпоставките в района това да стане допустимо.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР