1 час топла вана се равнява на половин час разходка.Британски

...
1 час топла вана се равнява на половин час разходка.Британски
Коментари Харесай

Как да се горят калории с лежане

1 час топла вана се равнява на половин час разходка.

Британски учени обаче настояват, че това е допустимо в топла вана, тъй като загряването подтиква изразходването на сила, заяви в. “Дейли мейл ”.

Един час във вана с вода, загрята до 40 градуса, изгаря приблизително 126 калории. Приблизително толкоз се изгарят с половин час разходка. Освен това ваната смъква по-ефикасно кръвната захар от колоезденето.

Учените от университетите на Лъфбъро и Лестър са създали откритието инцидентно, до момента в който търсели други възможности на спортуването за управление на диабет вид 2. В проучването си те сравнили резултата от топлата вана със същия интервал колоездене и разкрили, че от по-релаксиращото занятие има непредвидена изгода.

Доброволците, които лежали във ваната един час, в други дни карали велосипед с активност, която да увеличи температурата им с 1 градус Целзий, както се случва при къпане. Резултатите демонстрират, че след вана участниците имат приблизително с 10 % по-нисък пик на глюкозните равнища в съпоставяне със спортуването. Това е изцяло ненадейно. Макар и изразходването на сила във ваната да не може да се мери със протичащото се при спортуване, топлината въпреки всичко усилва изгаряните калории с 80 %.

Изводът на учените е, че топла вана след вечеря оказва помощ за поддържане на тежестта и за ограничение на покачването на захарта в кръвта.

Лекарите обаче не пропущат да припомнят, че физическата интензивност и спортът са по-полезни за здравето от топлата баня.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР