1,19 евро – под 2,34 лв. на по-евтините и 1,209

...
1,19 евро – под 2,34 лв. на по-евтините и 1,209
Коментари Харесай

Бг дизелът струва колкото в Германия - slava.bg

1,19 евро – под 2,34 лева на по-евтините и 1,209 евро – 2,36 лева на по-скъпите бензиностанции коства литърът дизел в Бон и то през уикенда, когато цените са по-високи от делничните дни. Колкото са в България!

С тези значими разлики, че там акцизът е ДВОЕН, а данъкът облага е ТРОЕН на нашия, че употребяваният петролът им е скъпият от Северно море, а не най-евтиния съветски Уралс, който се употребява у нас. Не приказваме въобще и за разликите в заплащането на личния състав и в нефтохимите и по веригите бензиностанции в двете страни или примерно за цените на земите, в които е вложено, с цел да ги има индустриалните и комерсиалните площи за извличане и разпространение на горивата.

Не загатваме и разликата в приходите, тъй като не е все едно дали човек взема 500 или 2000 евро на месец. Както 19 минути написа от доста време, няма никакво пояснение за какво дизелът у нас е по-скъп от бензина, до момента в който в целия Европейски Съюз е по-различно. Както проличава на фотографията от Бон, Германия в неделя по обед той коства с 10% по-скъпо, в сравнение с дизела. Както се споделя, мненията са непотребни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР