08 Април Progress обяви днес старта на виртуален 6-седмичен хакатон

...
08 Април Progress обяви днес старта на виртуален 6-седмичен хакатон
Коментари Харесай

Progress стартира глобален хакатон с награден фонд от 40 хил. долара

08 Април
Progress разгласи през днешния ден старта на виртуален 6-седмичен хакатон под наслов The Worthy Web. Събитието цели да провокира разработчиците от целия свят да основат уеб приложения, помагащи на хората да живеят по-добре, да се свързват между тях и да се оправят с компликациите в пандемията и отвън нея.

Хакатонът стартира през днешния ден и ще завърши на 24 май. Наградният фонд е в размер на 40 хиляди щатски $, разпределени в разнообразни категории, като спечелилите ще бъдат оповестени на 9 юни.

" The Worthy Web цели да въодушеви разработчиците да употребяват уменията си и силата на технологиите за основаването на приложения, които ще създадат света по-добро място ", отбелязва Сара Фаац, шеф " Връзки с разработчици " в Progress. " Без значение дали това са приложения, които оказват помощ на хората да се оправят с пандемията, свързват заведения за хранене с хранителни банки, улесняват достъпа до услуги за хора с разнообразни благоприятни условия или всичко останало с мисъл за положително - хакатонът е част от задачата ни да дадем опция на разработчиците да внесат позитивна смяна в обществото или света. "

Желаещите да се включат в хакатона могат да го създадат когато и да е в границите на идващите шест седмици. Изискванията за присъединяване включват приложенията им да способстват за положителното на обществото и да са основани с продуктите за разработчици на Progress. Победителите ще бъдат определени на база на позитивното въздействие на приложенията върху света или обществото, качеството на концепцията, цялостната разработка, както и метода на потребление на продуктите на Progress. Категориите са общо девет, измежду които " Най-добро приложение на Telerik UI for Blazor ", " Най-добро приложение на Telerik UI for Angular " и " Най-добро приложение на KendoReact ".

Заедно с хакатона Progress започва и седмичен уебкаст Weekly Worthy Web, който ще включва практични препоръки за основаване на Worthy Web приложения и полемики на тематики като досегаемост, превъзмогване на несъзнателни предразсъдъци и етичен дизайн в създаването на приложения. Уебкастът, който ще се излъчва в известната платформа за видео стрийминг Twitch, цели да внесе дух на отборна работа, шерване на познания и креативност измежду участниците в хакатона.

Повече информация за The Worthy Web и включване в хакатона можете да намерите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР