• Bridgestone е избрана като партньор за гуми на Ferrari Roma. • Произведени

...
•	Bridgestone е избрана като партньор за гуми
на Ferrari Roma. •	Произведени
Коментари Харесай

Bridgestone разработва специално проектирани гуми Potenza Sport за Ferrari Roma

• Bridgestone е определена като сътрудник за гуми на Ferrari Roma.
• Произведени във високотехнологичния, високоспециализиран цех за производство на гуми на Bridgestone в Рим, разработените по поръчка гуми Bridgestone Potenza Sport усъвършенстват динамичността на шофиране, като в същото време обезпечават отличен комфорт и показване при мокро време.
• Bridgestone и Ferrari работят в тясно сътрудничество, с цел да основат и прецизират идеалната универсална гума за Ferrari Roma.

Bridgestone е избранa от Ferrari като снабдител на гуми за най-новия GT автомобил на италианския производител - Ferrari Roma. С 620 к.с. и със задно задвижване на колелата, Ferrari се нуждаеше от гума, която да отговаря на представянето на Roma както на сухо, по този начин и на мокро. Сътрудничеството с Bridgestone сподели, че новаторската Bridgestone Potenza Sport е еволюирала по метод, който отговаря на неповторимите условия на Ferrari Roma.

Разработена, с цел да обезпечи висока производителност

Bridgestone Potenza Sport, която осигурява най-доброто в класа си показване на сухо, дружно с изключителното сцепление при мокро време, е създадена по поръчка от Bridgestone, с цел да усъвършенства страничното и надлъжното сцепление и ефективността при мокра настилка и аквапланинг.

За да се реализиран такива предизвикателни цели, Bridgestone разработи специална примес за горната част на протектора и геометричен дизайн на каналите за водоотвеждане, с цел да запази изключителните характерности на Bridgestone Potenza Sport при мокро време, като същевременно резервира опциите за управление на гумата на суха настилка.

Специализираното развиване подсигурява, че Bridgestone Potenza Sport обезпечава необходимите динамични характерности. Това включва настройка на дизайна на протектора на задните гуми за оптимално представяне при мокро време.

„ Фантастичен образец за сътрудничество “

Проектираната по поръчка Potenza Sport на Bridgestone към този момент се предлага за Ferrari Roma в размери 245/35ZR20 91Y и 285/35ZR20 (100Y). Гумата е разработена и създадена в Технологичния и иновационен център EMIA на Bridgestone в Рим, Италия. Заводът в Рим е посветен на производството на високотехнологични, високоспециализирани гуми, позволяващи директна връзка сред екипа за разработка и производството. Фабриката обикновено създава прототипни гуми на Bridgestone EMIA, само че планът за Ferrari Roma е изключение, като фабриката ще произвежда гуми за автентично съоръжение, които директно ще могат да бъдат монтирани върху моделите Roma, преди те да потеглят по пътищата.

Коментирайки известието, Стивън Де Бок, вицепрезидент на Consumer Replacement и OE в Bridgestone EMIA, споделя: „ Работата с Ferrari върху моделите Roma е приказен образец за сътрудничество. Работихме дружно в продължение на дълъг, целенасочен процес, с цел да проектираме по поръчка невероятно способна гума, под формата на Bridgestone Potenza Sport, и с цел да отговорим на високите условия на моделите Roma. Гордеем се с резултата, като направената по поръчка Bridgestone Potenza Sport предлага производителност и атрибути за управление, които максимизират възможностите на Ferrari Roma. "

*Източник: Bridgestone
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР