• Изцяло новата KONA N е най-новото попълнение в редиците на

...
• Изцяло новата KONA N е най-новото
попълнение в редиците на
Коментари Харесай

SUV, който вдига градусите до N-та степен: Това е Hyundai KONA N

• Изцяло новата KONA N е най-новото попълнение в редиците на спортното поделение N на Hyundai и първият „ истински горещ SUV “, притежаващ спортни гени и гъвкавостта на високопроходим автомобил
• Hyundai Motor уголемява гамата N и N Line до 18 модела до 2022 година
• За оптимално наслаждение от шофирането, напълно новaта Hyundai KONA N ще се предлага с осемстепенна трансмисия с двоен съединител и 2.0 Turbo мотор

Мощнoст, пъргавост и тон
С технологията, въодушевена от моторните спортове, марката N първокласно изпълнява доставянето на страсти при шофиране, като дава благоприятни условия за състезателни писти и „ хулиганско “ пътно държание. Изцяло новият SUV KONA N, представен на Hyundai N Day, не прави изключение.

„ KONA N е същински парещ джип с равнището на динамика на типичен хот-хеч. Нарушава правилото, че джиповете са по-малко забавни за шофиране. Като N модел той излиза отвън границите на елементарен SUV ”, каза Алберт Биерман, президент и ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност в Hyundai Motor Group. „ KONA N може да пронизва всеки завой по пистата и да вдъхновява всекидневието при шофиране. “

N DCT: Специално създадена за динамично шофиране
KONA N се задвижва от 2.0 Т-GDI мотор и 8-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител (N DCT). N DCT е подобрената версия на създадената от компанията 8DCT, осемстепенна мокра трансмисия с двоен съединител. За да бъде подобаваща за N моделите, 8DCT получи усъвършенствания в издръжливостта, които разрешават да отговори на условията на натоварване на Hyundai N. В композиция с 2,0-литровия T-GDI двигател тя дава най-хубава динамичност, като прилага неповторими предавателни цифри. Блокът за ръководство на трансмисията е калибриран за N, което води до по-бързо превключване и дава опция за набор от извънредни функционалности на шофиране.

N DCT вкарва още по-динамични функционалности за шофиране
N DCT разрешава извънредни динамични функции, които сигурно ще внесат усмивка на лицето на лидера: N Power Shift, N Grin Shift и N Track Sense Shift. Тези функционалности подобряват възможностите на автомобила, като използват особено ръководство на логиката на промяната.

N Power Shift (NPS) се включва, когато автомобилът форсира с повече от 90 процента газ, като по този метод смекчава всяко понижаване на въртящия миг по време на превключване на предавките, за да достави оптималната мощ на колелата. Това усъвършенства забавлението при шофиране, като основава чувство за натискане при промяна на предавките. Съпътстващият тон на гръм и тропот, идващ от ауспуха, акцентира спортното представяне.

N Grin Shift (NGS) максимизира работата на двигателя и DCT за 20 секунди. За да получи максимално ускоряване, колата непосредствено ще превключи на най-подходящата предавка. За да задейства, лидерът натиска специален бутон на кормилото и на клъстера започва назад преброяване, показващо оставащите секунди за тази функционалност. След приключване на „ усилването “ шофьорите трябва да изчакат най-малко 40 секунди, с цел да го използват още веднъж. Тази функционалност позволява на лидера да употребява цялостния потенциал на автомобила единствено с един бутон - например, когато гони за най-доброто време за обиколка. Също по този начин може да бъде от изгода при изпреварване или влизането в автомагистрала.

И най-после, N Track Sense Shift (NTS) оптимизира адаптивното превключване за шофиране на писта, като оказва помощ на лидера да се съсредоточи повече върху кормилното управление. Той разпознава кога условията са оптимални за динамично шофиране на писта и се активира автоматично. Въз основа на данните от автомобилния спорт, съчетани с поведението на лидера, автомобилът избира вярната предавка и времето за превключване на предавките в спортни условия на шофиране, с цел да осигури оптимална продуктивност, тъкмо като професионален водач на състезателен автомобил.

Тези специфични N функционалности са в допълнение към пет разнообразни режима на задвижване на N Grin Control System: Normal, Eco, Sport, N и Custom.

Двигател, който да запечатва усмивката на лицето
Двигателят на KONA N обезпечава максимална мощност от 280 к.с. / 392 Нм въртящ миг. С N Grin Shift мощността се покачва до 290 к.с., максимизирайки заниманието при шофиране. Двигателят предлага плоска мощност, която обезпечава висока реакция и усъвършенствано ускоряване за още по-голямо забавление на пътя или на пистата, като по този метод употребява повече от потенциала на мотора. KONA N има максимална скорост от 240 км / ч и може да ускори от 0-100 км / ч за 5,5 секунди, когато е активиран Launch Control.

Новият модел Hyundai N разполага и с N Corner Carving Differential, електронен диференциал с ограничено превъртане (E LSD) за контрол на разпределението на въртящия момент към задвижващите колела. KONA N също е оборудвана с 19-инчови олекотени ковани джанти с високоефективни спирачки и гуми.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР