​​​​​​​Поставянето на трета бустерна ваксина защитава от Омикрон, съобщиха от

...
​​​​​​​Поставянето на трета бустерна ваксина защитава от Омикрон, съобщиха от
Коментари Харесай

Трета доза от ваксината на BioNTech защитава от Омикрон


​​​​​​​Поставянето на трета бустерна ваксина пази от Омикрон, оповестиха от BioNTech/Pfizer. Междувременно се работи ускорено и по подготовката на специфичен нов препарат против най-новата разновидност на ковид.

Спасението от Омикрон е в всеобщото слагане на трета ваксина

От BioNTech/Pfizer оповестиха, че успеваемостта на тяхната ваксина против ковид е лимитирана, що се отнася до разновидността Омикрон. Направените досега лабораторни изследвания демонстрират, че при сложени две дози неутрализирането на Омикрон е мощно понижено. Три дози от препарата обаче могат да защитят сполучливо от най-новата разновидност. Данните сочат още, че третата доза усилва 25 пъти обезвреждащите антитела спрямо сложени единствено две дози. Но и единствено две дози предотвратяват тежкото протичане на болестта.

Същевременно двете компании осведомиха, че работят ускорено по основаването на характерна ваксина против Омикрон. Те допускат, че до края на март препаратът ще бъде подготвен, в случай че бъде належащо да бъде пригоден, с цел да обезпечи по-висока и по-трайна отбрана.

" Първите данни демонстрират, че бустерната имунизация може да предложи задоволителна отбрана против тежкото протичане на болестта и в случай че е провокирано от Омикрон ", сподели шефът на BioNTech Угур Шахин. " Масовите акции за имунизация и за слагане на бустерни ваксини в международен мащаб могат да ни помогат да защитим по-добре хората и да изкараме зимата. "

Необходимостта от слагането на бустерна ваксина бе подчертана и от водещия немски вирусолог Кристиан Дростен. " Нещата за единствено два пъти имунизираните не наподобяват добре. Необходима е трета доза ", написа той в Туитър.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР