Звуковото оформление се превръща в основен елемент на чисто електрическото

...
Звуковото оформление се превръща в основен елемент на чисто електрическото
Коментари Харесай

Неподражаемо звуково оформление за новото, изцяло електрическо MINI семейство

Звуковото оформление се трансформира в главен детайл на чисто електрическото преживяване при шофиране. Разнообразните звукови светове обогатяват преживяването и за пръв път ще се оферират в новото MINI Cooper Electric.

Изцяло електрическите модели на новото семейство на MINI ще оферират особено за марката звуково оформление за още по-пълно преживяване при шофиране. Репертоарът включва напълно нови звуци при шофиране в интериора, безподобен тон на марката MINI като отличителна линия отвън автомобила, джингли за новите MINI Experience Modes и 30 нови звука с осведомителни и предупредителни функционалности.

„ Новите звуци са съществена съставка от цифровото преживяване и са самостоятелно приспособени към характера на новите модели. Те имат прочувствен принос към цялостното преживяване на пасажерите в интериора и оформят акустичното усещане на външния свят. Това също обезпечава неподражаеми, типични за MINI функционалности за различаване на акустично равнище, ” споделя Оливър Хайлмер, началник на MINI Design. За пръв път ще можете да им се насладите в новото MINI Cooper Electric.

Гените на новия MINI Sound са основани на главните полезности на марката и въплъщават позитивна, харизматична аура. MINI Experience Modes се трансформират в сцената, на която се показват изцяло нови звукови светове. С помощта на аналогови принадлежности, цифрови технологии и изкуствен интелект се генерират типичните за MINI звуци, които предават информация и в това време разсънват страсти.

Четири звукови оформления при шофиране за самостоятелно потребителско преживяване

MINI Experience Modes „ Core ”, „ Go Kart ”, „ Timeless ” и „ Balance ” оферират самостоятелно конфигурирани звуци при шофиране, които обезпечават на лидера акустична противоположна връзка при ускоряване. Звуците се чуват в интериора на бъдещото потомство на MINI, обезпечават нови страсти за преживяването при шофиране и на осведомително равнище дават достоверни усещания за обстановката при шофиране.

Основното звуково оформление за новото моделно семейство на MINI ще бъде звукът при шофиране „ Core “. Това е единственият тон, който може да се чуе освен вътре, само че и отвън автомобила като акустична отбрана на пешеходците. Като тон на марката MINI, той звучи привлекателно, пламенно и вдъхновяващо. „ Новата звукова идея за MINI е въодушевена от Николай Коперник, който разказва хелиоцентричния мироглед, в който планетите се въртят към Слънцето “, споделя Ренцо Витале, Creative Director Sound на BMW Group. „ За звука при шофиране „ Core “ бяхме въодушевени от кръглата форма на централния OLED екран. Той припомня на слънцето, излъчващо топлота. Като прилика с планетите, всяка от които отразява слънчевата светлина по собствен личен метод, създадохме разнообразни звукови съставни елементи, които варират според от обстановката при шофиране. “

Звукът при шофиране на MINI " Go Kart " е основан за изключително спортно преживяване при шофиране, което се характеризира с ясно изразени криви на ускоряване и натоварване и по този метод оформя подобаващия звуков пейзаж за пъргаво и динамично шофиране.

Традициите и напредъкът са съчетани в звука при шофиране MINI " Timeless ". За тази цел бяха взети звуци на моторите от моделите с стандартно задвижване от classic MINI до MINI John Cooper Works GP и съчетани с футуристична интерпретация на звука на шофиране на MINI „ Core “, с цел да се сътвори акустично пътешестване във времето.

За тази цел звукът на моторите на моделите с стандартно задвижване от classic Mini до MINI John Cooper Works GP се комбинирани с футуристична интерпретация на звука на шофиране на MINI " Core ", с цел да се сътвори акустично пътешестване във времето. Колкото по-интензивно форсира автомобилът, толкоз повече звуковите характерности варират от историята на мотора с вътрешно горене до чисто електрическото настояще.

Със звука при шофиране на MINI “Balance ” се разкрива четвъртият звуков пейзаж. Първоначално е планиран за MINI Vision Urbanaut и е основан на звуците, които могат да се чуят в гората по друго време на деня и нощта: от шумоленето на поток през жуженето на щурците до шумоленето напразно в върховете на дърветата. Оформеният по този метод звуков свят обезпечава релаксация и уют на борда на бъдещите модели на MINI.

Характерни джингли и ярки Earcons

Звуците при шофиране за бъдещото семейство на MINI са включени и в новите Experience Modes. Тяхното активиране се афишира с присъщ джингъл. Тази къса поредност от звуци приготвя пасажерите за прехода към нова конфигурация на автомобила.

Друг съставен елемент от напълно новите звукови светове за новото семейство на MINI са по този начин наречените Earcons, които, сходно на образни икони, имат функционалността на ясно дефинирани знаци за съответни събития или информации. Около 30 от тези звуци са модифицирани, от акустичния акомпанимент на мигачите до напомнянето за защитен колан и тоновете на контрола на дистанцията при паркиране (PDC). Впечатляващи и типични за марката, те в бъдеще ще извършват функционалността си на ясно разпознаваеми сигнали, които с разнообразни звукови характерности и активност притеглят вниманието на пасажерите или предизвестяват за рискове.

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР