Звездният екип от новоназначени ръководители с благословията на изпълнителния директор

...
Звездният екип от новоназначени ръководители с благословията на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Невена Петрова: Празните витрини говорят за успехите на новото ръководство на Ел Би Булгарикум

Звездният екип от новоназначени ръководители с благословията на изпълнителния шеф на ДКК демонстрира впечатляващи резултати, означи уволнената служителка

Сагата с " Ел Би Булгарикум " продължава. В писмо до медиите уволненото управление на " Ел Би Булгарикум " ЕАД излезе с остра позиция по отношение на работа на новото управление на държавното дружество.

" В средата на тази седмица новият изпълнителен шеф на Ел Би Булгарикум ЕАД господин Владимир Русев и Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов гръмко оповестиха, че ще има ново понижение на цените във фирмените магазини на Ел Би. Празните витрини красноречиво приказват за " триумфите “ на новото управление и акцията за понижение на цените ". Това се споделя в позицията на уволненото управление на Ел Би Булгарикум ЕАД, представлявано от Невена Петрова, уволнена като Председател на Съвета на шефовете на държавното дружество.



" Когато разяснява резултатите от инспекциите на КЗП в комерсиалната мрежа, Министър Стоянов съобщи, че едно от нарушаванията съставлява практиката на търговците да афишират понижение на артикули без да плануват нужните количества за продажба при оповестените понижения. Във фирмените магазини на Ел Би тази процедура е фрапантна! ", написа още в позицията.

" Звездният екип от новоназначени ръководители с благословията на изпълнителния шеф на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров демонстрира впечатляващи резултати ", се споделя в писмото.

" Празните витрини са доказателство, че новото управление е некомпетентно да ръководи сдружението. Освен производител на млечни артикули, Ел Би Булгарикум е сдружение от народен интерес, тъй като то съхранява национално благосъстояние - банката с варианти на лактобацилус булгарикус и държи лицензионните права за произвеждане на млечни артикули с надпис " България “ в чужбина. Да се даде ръководството на това сдружение в ръцете на неопитен екип е сериозен проблем, за който носят отговорност както изпълнителният шеф на ДКК ЕАД Венцислав Димитров и Министърът на стопанската система и индстрията Никола Стоянов като представители на едноличния притежател на капитала в Ел Би Булгарикум ЕАД ", безапелационни са от уволненото управление.

По думите им Ел Би Булгарикум има потребност от ръководители, които имат ясна визия и посока за развиване на сдружението.

" Нашата идея е увеличение на производството на качествени млечни артикули с качествени първични материали, закупени на конкурентни цени, с цел да може да се търси понижение на цените на крайната продукция по едно и също време с обезпечена рентабилност на активността. В тази посока бяха подхванати съответни ограничения от декември 2022г. с реализирани резултати с Решението от 17 февруари на уволнения изпълнителен шеф за понижение на цените във фирмените магазини. Сегашното управление демонстрира, че не може да продължи дейно тази значима политика. Бяха подхванати дейности за разширение на магазинната мрежа на Ел Би в страната по този начин, че качествените артикули на Ел Би да доближат на рационални цени до всички български жители. Реално Ел Би може да направи лична национална верига със " обществени “ магазини, в които да се оферират български хранителни артикули с минимална облага, тъй като главната задача на държавното сдружение е да работи за публичния интерес, който в сегашните стопански условия е да предложи на българските жители хранителни артикули на рационални цени ", пишат още от уволненото управление като прецизират, че ще наблюдават от близо дали тази тенденция ще бъде последвана от новото управление.

В своята позиция до медиите те разказват и състава на новия управителен екип:

-нов изпълнителен шеф, определен след написан сигнал против решение на Съвета на шефовете, на което самият той е положил автограф и е дал своя вот " ЗА “ без забележки,

- нов търговски шеф – предложен за назначение от Венцислав Димитров през януари, с опит по продажби на софтуерни артикули, неназначен от остарялото управление след извършено изявление за търговец, само че назначен за търговски шеф от новото управление

- нов шеф по капиталовите дейности- назначен по рекомендация на Венцислав Димитров през декември и импровизирано показан като неговите " очи и уши “ и лице за контакт на едноличния притежател на капитала, уволнен от остарялото управление заради несправяне с предоставените му задания и преназначен на позицията в Ел Би след уволняване на изпълнителния шеф, създател на отчет против остарялото управление

- шеф Производство – назначен по рекомендация на Венцислав Димитров, излязъл в дълготраен болничен при повикване от управлението за връчване на заповед за уволняване и изцяло оправдан при новото управление, прочут като специалист по сухото мляко

- началник ПБ Видин – намален заради несправяне с организация на работата на индустриалната база във Видин, възобновен от новото управление, един от създателите на сигнал против уволненото управление... Зооинженер по обучение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР