Звездата на словенския баскетбол Горан Драгич, който изведе бившата югорепублика

...
Звездата на словенския баскетбол Горан Драгич, който изведе бившата югорепублика
Коментари Харесай

Звездата на Словения се окичи със славата и се оттегли на върха

Звездата на словенския баскетбол Горан Драгич, който изведе някогашната югорепублика до Европейската купа тази неделя, няма желание да играе повече за националния тим на страната си. " Аз реализирах, каквото желаех, каквато беше огромната ми цел и в този момент е време да сложа последна точка с участията си в националния тим, съобщи 31-годишният капитан, като свика специфична конференция по тематиката.
Eurobasket MVP Dragic waves goodbye to Slovenia national team:... https://t.co/mYJiInrXi8 #sports #gorandragic
— Aksyon TV (@AksyonTV) 20 септември 2017 година

В четвъртък той се прибира в Съединени американски щати, с цел да се включи в подготовката на тима от НБА Маями Хийт. Драгич разгласи решението си единствено дни след завръщането на баскетболните национали в Любляна, където те бяха приветствани от повече от 20 хиляди души. На финала в Истанбул словенците се постановиха над Сърбия с с 93:85. В този мач Драгич вкара 35 точки и беше определен за най-полезен играч на шампионата. Самият мач пък се трансформира в най-гледаното спортно събитие в историята на страната въобще, проучва локалният ефирен консорциум Про Плюс.

Европейската купа по баскетбол се счита за най-сериозният състезателен успех в Словения въобще, както и реванш за провалянето на полуфинала през 2009-а година от същия противник. В понеделник президентът на Словения Борут Пахор връчи на тима и най-високото държавно отличие- Златният орден на достойнството, поради достижението им.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР