Звездата на гръцкия тенис Стефанос Циципас вече обяви, че е

...
Звездата на гръцкия тенис Стефанос Циципас вече обяви, че е
Коментари Харесай

Каква е новата цел на Циципас

Звездата на гръцкия тенис Стефанос Циципас към този момент разгласи, че е подготвен за пробив и в Големия шлем. Снощи той завоюва най-значимата купа в кариерата си, откакто надви на финала на заключителния шампионат на най-хубавите в Лондон над Доминик Тийм от Австрия с 6:7(6), 6:2, 7:6(4).

„ Вярвам, че съм близо да бъда коронясан като първенец в Големия шлем. Знам, че това са мощни думи, само че усещам, че съм кадърен да го направя “, сподели 21-годишният Циципас след триумфа, представен от Франс прес.

Тази година той стигна до полуфинал на Откритото състезание на Австралия, където отстъпи на Рафаел Надал. На „ Ролан Гарос “ игра осминафинал, само че по-късно на Уимбълдън и на US Open загуби в първия кръг.

" Нямам пояснение за какво играх толкоз добре във втория сет. Мисля, че съумях да се абстрахирам от всичко, не мислех за първия сет е това ми оказа помощ да покажа такава игра във втория сет. Не давах на противника си да прави нищо. Смятам, че сетът бе безукорен. В същото време съм смутен, че не съумях да се оправя с нервите на подобен огромен шампионат. Не съумях да удържа преимуществото си и в последна сметка всичко се реши в тайбрек. Разбира се, би трябвало да съм удовлетворен от метода, по който се борих. Поддръжката на феновете беше феноменална. Зад мен бе цяла войска от почитатели, когато се намирах на корта. Те ми даваха сила. Те ме накараха да допускам, че мога да реализира всичко на корта. Искам да благодаря на всеки, който през днешния ден пристигна с гръцкия байрак. Благодарение на вас се усещах като вкъщи си ", показа Стефанос, който през февруари игра на шампионата в София, където отпадна на четвъртфинал от Гаел Монфис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР