Звездата на българския женски баскетбол Борислава Христова спечели шампионската титла

...
Звездата на българския женски баскетбол Борислава Христова спечели шампионската титла
Коментари Харесай

Борислава Христова спечели първа шампионска титла в кариерата си

Звездата на българския женски баскетбол Борислава Христова завоюва шампионската купа в елитното състезание на Румъния. Националката и нейните съотборнички от Сепси победиха с трофея, откакто се постановиха на финала с 3-0 победи над Констанца. Тази вечер Христова и компания завоюваха и третия мач в серията, налагайки се със 74:66 като посетител, с цел да материализират триумфа си.

Отборът на българката доближи до златото по съвършен метод, като през целия сезон на локална почва не позволи нито една загуба. Момичетата на Зоран Микеш приключиха постоянния сезон с баланс от 20-0, а в плейофите победиха поредно Търгу Муреш и Рапид Букурещ с по 2-0, преди да се оправят без проблеми и с Констанца на финала.

При успеха довечера Христова приключи като втората най-резултатна баскетболистка за спечелилите, откакто записа 15 точки, 3 битки, 1 асистенция и 1 открадната топка за 36 минути на терена.

Това е първа шампионска купа в професионалната кариера на Борислава. През предишния сезон тя подвигна Купата на Полша с тима на Гожов, с който завоюва и бронзовите оценки в шампионата, а през този сезон тя приключва с дубъл - купа и Купа на Румъния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР