* Зукърбърг ядоса жена си с ринг в задния двор,

...
* Зукърбърг ядоса жена си с ринг в задния двор,
Коментари Харесай

Залагания: Милиардери ще се бият като гладиатори на епично място

* Зукърбърг ядоса жена си с кръг в задния двор, Мъск донесе дъмбели в офиса

Историята за дуела сред Марк Зукърбърг и Илон Мъск, притежателите на двете най-популярни обществени мрежи в света, стартира като смешка, само че към този момент придобива всички признаци на същинско събитие. Шефът на организацията по свободни боеве UFC Дейна Уайт сподели тениска с надпис Zuckerberg VS Musk, тренировките текат с цялостна мощ, а букмейкърите започнаха да залагат кой има по-големи шансове за победа. Зукърбърг предложи дуелът да е на 26 август. Мъск към момента не е дал финален отговор. Той обаче сподели, че се приготвя интензивно и всеки ден тренира с тежести. Дори е донесъл дъмбели в офиса си. „ Имам страховит ход, който назовавам морж. Просто лягам върху съперника си и не върша нищо “, написа Мъск. Историята стартира да наподобява като фарс, когато Мей Мъск - майката на Илон - обществено забрани на сина си да взе участие в борбата. „ Мамо, въпреки всичко ще се удрям с него, стой “, отговори милиардерът.
-->
На фона на античен Рим

Новината за допустима борба без правила сред създателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск и притежателя на Meta Марк Зукърбърг се появи откакто двамата милиардери се скараха в обществените мрежи. Това стана когато Мета разгласи създаването на конкурентно приложение на Twitter с кодово име Project 92. Мъск упрекна Зукърбърг в плагиатство и го назова дребна змия. Представители на Twitter обявиха, че имат намерение да заведат дело против Meta за нарушение на търговски секрети и права върху интелектуалната благосъстоятелност.

Мъск първи изрази предпочитание да се бие, като написа обява в Twitter. Според него борбата на кръга е цивилизована форма на война, а мъжете обичат войната. Съобщението изненада малко хора: милиардерът е прочут с сходни лудории. По-впечатляващото беше, че Зукърбърг, програмист със скромна сива тениска, който нормално се пробва да стои надалеч от всякаква реклама, този път одобри предизвикването. „ Назовете мястото “, написа Зукърбърг в Instagram.Противниците смятаха Колизеума за едно от вероятните места за борбата. След това  Мъск предложи срещата на кръга да е в Лас Вегас, само че известието бе съпроводено с усмивка, което накара потребителите да се чудят дали притежателите на обществените мрежи в действителност ще оправят нещата с юмруци или просто се нервират. Вчера обаче Мъск написа в Туитър, че ще се бие с Марк Зукърбърг в Италия и към този момент е приказвал с премиера Джорджа Мелони. " Двубоят ще се състои на фона на Древен Рим. Избраното място е епично и декорът ще е особено селекциониран, с цел да пресъздава епохата на гладиаторите ", написа притежателят на Тесла.

Борба за милиарди долари

Сериозността на желанията на Мъск и Зукърбърг беше доказана от президента на UFC Дейна Уайт. В изявление за TMZ той съобщи, че е разговарял и с двамата милиардери и че те са изразили подготвеност да вземат участие в борбата. " Това е борба сред двамата най-могъщи и най-богати момчета в света. Всеки би гледал тази борба ", сподели Дейна Уайт. Той оцени евентуалната облага на 1 милиарда $ и сподели на почитателите, че билетите  ще се продават не по 80 $, както нормално, а по 100. Социалните медии се извършиха с мнения по какъв начин Зукърбърг и Мъск се готвят за идната „ борба на века “. Лекс Фридман, подкастър с връзки в Силиконовата котловина и черен колан по жиу-джицу, разкри в Twitter, че е упражнявал и с двамата предприемачи.  

Сила против издръжливост

Ако борбата се състои, в клетката ще влязат двама мъже на междинна възраст, които в никакъв случай не са се занимавали професионално с бойни изкуства и са в изцяло разнообразни категории. 52-годишният Илон Мъск е висок съвсем 186 см и тежи към 82 кг. Зукърбърг е 173 сантиметра и е тежък към 70 кг. Но създателят на Meta е с 12 години по-млад. Участвал е в съревнование по тичане, упражнявал е и бразилско жиу-джицу.



През май Марк се появи на шампионата по жиу-джицу за дилетанти, където завоюва златен и сребърен орден. Сега Зукърбърг тренира по специфична стратегия и е построил осмоъгълен кръг в задния двор на къщата си. Това не се харесва на брачната половинка му Присила Чан. Тя се оплаква, че две години е отглеждала моравата, а в този момент би трябвало да гледа октагона. А заради нарасналата физическа интензивност, Марк би трябвало да приема най-малко 4000 килокалории всеки ден.

На фона на тези достижения, спортните триумфи на Мъск наподобяват доста скромни.



По-рано предприемачът призна, че не обича физическата интензивност, изключително неприятно му е да прави кардио тренировки. Но той има персонален треньор, с който тренира. Мъск обича таекуондо, карате, джудо и жиу-джицу. Неговата бойна тактика е мощ против устойчивост. „ Избирам WWE като мой военен жанр “, сподели предприемачът. Мъск призна, че при положение на дълга борба Зукърбърг може да завоюва заради издръжливостта си.

Болка след борба със сумист

Възможно е обаче борбата да бъде отсрочена поради здравословното положение на Мъск. Милиардерът твърди, че има намерение да се подложи на ядрено-магнитен резонанс на шията и горната част на гръбначния дирек, след което лекарите ще преценяват дали има потребност от интервенция. Мъск страда от болки в гърба след борба със сумист преди 9 година Той счита, че тогава е развалил един от междупрешленните дискове.



„ Той тежеше 160 кг и тези килограми въобще не бяха от мазнини. Успях да го подвигна от земята с чист адреналин. Той ми разреши да печеля първия рунд и по-късно ме разруши. И гърбът ми от този момент е унищожен “, споделя Мъск.

Понички и вегетарианство

Диетите на Зукърбърг и Мъск имат едно общо нещо - и двамата признават, че работят доста и постоянно не помнят да ядат. Марк обаче избира вегетарианството. Още през 2011 година той сподели, че яде единствено месо от животни, които е умъртвил със личните си ръце, тъй като това му пособие да запомни цената на храната. През 2021 година той удвои площта на имението си в Хавай, което употребява за земеделие.Илон също в миналото е бил вегетарианец, само че през 2013 година изостави тази диета. Той признава, че обича вкусна храна и е подготвен да пожертва дълголетието поради нея. „ Ям поничка всяка заран. И още съм жив ”, похвали се през март предприемачът. По-рано той сподели в обществените мрежи фотоси на шоколадови блокчета и празни кутии от кола, написа Лента ру.Не може обаче да се твърди, че Мъск не следи здравето си. Той се отхвърли от кофеина и се отърва от непотребните килограми благодарение на от време на време недояждане, извършения и даже опита инжекции с Wegovy, лекарство за диабет, което блокира глада. Но подценява съня и работи прекалено много – към 120 часа седмично.

Изборът на
букмейкърите

Букмейкърите избраха Марк Зукърбърг за любимец поради физическата му форма и сериозната подготовка. Според тях дуелът най-вероятно ще се състои през 2024 година В същото време борбата сред предприемачите може да се организира не в действителния живот, а в „ метавселената “.Мъск към този момент разгласи, че дуелът ще се излъчва в неговата обществена мрежа X (Twitter). Той сподели още, че всички доходи ще бъдат дарени на ветерани от американската войска.Зукърбърг беше песимистичен по отношение на концепцията за лъчение в X. „ Не би трябвало ли да употребявате по-надеждна платформа, където в действителност можете да събирате пари за щедрост? “ той сподели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР