Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните

...
Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните
Коментари Харесай

Край на сагата! Зимната Олимпиада на живо в родния ефир

Зрителите на Българска национална телевизия ще могат да следят онлайн най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьончанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари. Както е известно, съществуваше голяма възможност надпреварите да останат без телевизионно лъчение поради високите цени за тв правата. От обществeната телевизия се похвалиха, че са постигнали съглашение и за директно предаване на лятната Олимпиада в Токио през 2020 година.

Ето какво написаха от Българска национална телевизия:

„ Съгласно подписания договор  с „ Дискавъри Комюникейшънс “, публичната телевизия придобива правата за непосредствено лъчение на 110 часа стратегия от зимните олимпийски игри през 2018 година и 250 часа от надпреварите в границите на лятната Олимпиада през 2020 година в Токио “ – съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров и добави, че макар комплицираните договаряния с американската компания, която предходната година завоюва търга за разпространяване на надпреварите до 2024 година, Българска национална телевизия продължава традицията от 70-те години на предишния век да предава директно Олимпийските игри.

„ Прекрасно е, че това съглашение ще подсигурява на спортните почитатели в България опцията да проследят забавните олимпийски моменти по най-хубавия метод за тях. Богатият опит на Българска национална телевизия в отразяването на Олимпийските игри, дружно с новаторския метод на „ Дискавъри “ и целогодишното следене на олимпийските спортове от „ Евроспорт “, ще ни разреши да пренесем посредством телевизионните екрани всеки момент от Олимпиадата до хората. Гордеем се, че можем да споделим вдъхновяващите истории на българските спортисти и техния път към реализиране на фантазиите “ – сподели Виктория Дейвис, общоприет управител на „ Дискавъри Нетуъркс “ за Централна и Източна Европа, Североизточна Европа, Турция и Средиземноморието.

Досега Българска национална телевизия придобиваше права за лъчение на Олимпийските игри в качеството си на член на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). След като „ Дискавъри “ завоюва правата за лъчение, компанията организира поредност от договаряния с публични телевизионни оператори в Европа за сублицензиране, с цел да отговори на условията на МОК да бъдат обезпечени най-малко 100 часа гратис лъчение на зимните олимпийски игри и 200 часа от лятната Олимпиада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР