Зрелостници пуснаха петиция за ревизиране на матурата по английски език,

...
Зрелостници пуснаха петиция за ревизиране на матурата по английски език,
Коментари Харесай

МОН проверява има ли грешки на матурата по английски език

Зрелостници пуснаха петиция за инспектиране на матурата по британски език, която се организира през вчерашния ден. Те упорстват посредством подписка в интернет изпитът да бъде ревизиран.

Гимназистите са на мнение, че изпитът е бил цялостен с грешки, двусмислици и граматични неточности. На матурата по предмет по желание от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха британския език. Той беше и най-желаният предмет за втората матура.

Вижте отговорите от матурата по британски език тук >>

От Министерство на на образованието оповестиха, че е разпоредена инспекция. Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова съобщи пред bTV, че чака по имейла на МОН недоволните гимназисти да изпратят съответно въпросът, който считат, че е неверен. Той ще бъде предаден на комисия.

" Свързах се с сътрудниците, които дават отговор за наличието на зрелостния изпит по британски език. Ключът за отговор се ревизира, само че апелирам учениците и за конкретика къде е казусът. Защото, когато има съответен факт, Министерството на образованието и науката постоянно реагира ", сподели пред БНР Таня Михайлова.

Михайлова акцентира, че няма по какъв начин да дадат оценка, без да видят съответните противоречиви въпроси.

Тя уточни, че процесът по съставянето на въпросите за матурата е " комплицирана и виновна задача " и минава през няколко стадия:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР