Зрелище, кръв и престижна победа за Дъстин Порие над Майкъл

...
Зрелище, кръв и престижна победа за Дъстин Порие над Майкъл
Коментари Харесай

Порие спечели кървавата баня с Чандлър

Зрелище, кръв и влиятелна победа за Дъстин Порие над Майкъл Чандлър с “риър-некед-чоук ” при започване на третия рунд видяха феновете на UFC 281 в “Медисън Скуер Гардън ”.

Дуелът на някогашните кандидати за купата в лека категория несъмнено не разочарова и изцяло оправда упованията за спиращ дъха екшън, като още в първия рунд и двамата имаха шансове да приключат противника. Той в последна сметка по-скоро отиде на сметката на Порие, а вторият мина напълно под контрола на земя на Чандлър. В третия рунд с ловкост и еластичност Порие съумя да реализира контраофанзива и да стигне до успеха.

В 10 от последните си единадесет борби към този момент Порие се изправя против настоящ първенец, някогашен първенец или някогашен краткотраен първенец. Той сигурно се приближи съществено до нов късмет за пояса, до момента в който същото не може да се каже за Чандлър, въпреки той също да се показа на високо равнище и да затвърди статута си на един от най-вълнуващите бойци в UFC.

Първият рунд се разви съгласно всички фантазии на почитателите на бойните спортове, тъй като и двамата бойци имаха опция да приключат противника си, а размените на “бомби ” не стопираха през цялото време. Първоначално Чандлър имаше предимство и беше покрай нокаут, притискайки съперника си до оградата. Той реализира и два тейкдауна, единият след зрелищен суплекс, само че по-късно загуби самодейността поради невероятни контраатакуващи крошета на Порие. Именно Порте разкървави лицето на противника в последните мигове на рунда и сирената оказа помощ съществено за оцеляването на Чандлър.

Бившият първенец на “Белатор ” стартира с третия на сметката си тейкдаун при започване на втората част. Той се опита безрезултатно два пъти да направи “риър-некед-чоук ”, а кръвта от носа му течеше като чешма по тялото на съперника. Макар и с не доста “граунд-енд-паунд ”, Чандлър през целия рунд контролираше на земя и заслужи точките за триумф в очите на съдиите.

Чандлър още веднъж опита тейкдаун при започване на третата част, само че Порие съумя да се завърти и да получи по-добрата позиция от двамата. Той даже мина в тил на противника си и съумя да реализира хватката за душене, която принуди Чандлър да се съобщи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР