Зоя Коновалова, главен редактор на Държавната телевизионна и радиотелевизионна компания

...
Зоя Коновалова, главен редактор на Държавната телевизионна и радиотелевизионна компания
Коментари Харесай

Отровиха руската журналистка Зоя Коновалова

Зоя Коновалова, основен редактор на Държавната телевизионна и радиотелевизионна компания " Кубан ", е открита мъртва в Краснодар, оповестиха от малкия екран. От съюза на публицистите на " Кубан " обявиха, че повода за гибелта е отравяне. Местни издания пишат, че е открито и тялото на някогашния брачен партньор на журналистката, написа RTVI.

" Зоя Коновалова, началник на интернет групата на ГТРК " Кубан ", умря. Нашата колежка беше на 48 години ", се показва в известието на телевизионния канал.

В него се отбелязва, че Коновалова е работила в Москва в печатни медии и PR-структури, била е сътрудник на радиостанциите " Маяк " и " Юность ". През 2003 година се реалокира в Кубан, където работи като сътрудник, а по-късно редактор и водещ на " Вести.Кубан ", излъчващ по " Екатеринодар ", управлява редакцията на новините в " Първо радио ", оглавява дирекцията за осведомително лъчение на " Кубан 24 ", а по-късно и новинарския отдел на портала " Юга. Ru " ; бил е основен редактор на " Живая Кубан ".

" През последната година Зоя Лвовна оглавяваше нашата интернет редакция. Тя има петнадесетгодишна щерка и наследник. Изказваме съболезнования на фамилията и приятелите " - допълват в ГТРК " Кубан ".

Съюзът на публицистите на Кубан заяви, че телата на Коновалова и " мъж, чиято идентичност се открива от правоохранителните органи ", са открити в частна къща вечерта на 5 януари. Според локалния портал " 93.RU " дружно с Коновалова е открит мъртъв и някогашният ѝ брачен партньор, съобщи " 24 часа ".

" По предварителни данни повода за гибелта е отравяне ", се споделя в изказване на Съюза на публицистите.

При огледа на телата не са открити забележими телесни повреди. В момента се води следствие.

По предварителни данни журналистката може да е умряла поради опиати.

" Смъртта на Зоя е огромна покруса за нас ", споделят близки.

Проектът " Сапа Юг ", базирайки се на свои източници, оповестява, че на мястото, където са открити телата на Коновалова и нейния сателит, е открита торбичка с незнайно прахообразно вещество.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР