Зоолог, етолог, хуманист, атеист. Представяме ви проф. Ричард Докинс, който

...
Зоолог, етолог, хуманист, атеист. Представяме ви проф. Ричард Докинс, който
Коментари Харесай

Проф. Ричард Докинс: Нека умът бъде отворен по всякакъв начин, но не чак толкова, че мозъкът да изтече

Зоолог, етолог, хуманист, безбожник. Представяме ви проф. Ричард Докинс, който продаде 2 милиона броя от книгата си „ Делюзията Бог “.

Този оксфордски зоолог е един от най-известните учени в света. Роден е в Кения през 1941 година на днешната дата, след това живее на Острова. На 35 Докинс написа бестселъра „ Себичният ген “ и получава международна популярност с описа си за гените и мемите. Гените предават нашата биологична информация, а мемите – нашата културна. Докинс е и най-известният безбожник измежду учените. Нарича Бог " делюзия ". Вкоренена лъжлива религия. Смята, че не Бог, а

еволюцията е талантлив часовник, освен това кьорав.

Не инцидентно му споделят " Булдога на Дарвин ".

Настоящият миг, подбуден от епидемията от ковид, е превъзходен мотив да чуем гласа на този превъзходен разум, който продължава да има вяра непреклонно както в силата на науката като мотор на напредъка, по този начин и в индивида като създание, способно на разсъдък и съчувствие към близък.

Природата потвърждава ли егоизма ни?

В прочут смисъл да, на генно равнище. Моята книга се назовава " Себичният ген ". Това обаче не значи, че обособените човеци са егоисти. Дори в противен случай. Голяма част от книгата е отдадена на това по какъв начин себичните гени програмират човеци алтруисти.

Вие самият отхвърляте ли личното си изречение, че се раждаме егоисти?

Тази фраза е написана през 1978 година Може да се изтълкува погрешно, че не можем да избегнем егоизма, а ние можем.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР