Знакова депутатка от ПП-ДБ направи коментар за големите проблеми в

...
Знакова депутатка от ПП-ДБ направи коментар за големите проблеми в
Коментари Харесай

Кога се разпада коалицията! Депутатка от ПП-ДБ издаде

Знакова депутатка от ПП-ДБ направи коментар за огромните проблеми в връзките с ГЕРБ-СДС.

Съдебната власт е самостоятелна и в този смисъл ние насочваме един зов към Висш съдебен съвет. Няма вмешателство в работата на Висш съдебен съвет. Нищо от тази декларация не прави вмешателство. Ние показваме мнение, че сега този Висш съдебен съвет няма моралното право да избира нов основен прокурор. Трябва да се изчака конституционната промяна и да се подреди пъзела в правосъдната сфера, с цел да се премине към кадрови назначения. 
-->
Това сподели в ефира на Нова нюз депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Елисавета Белобрадова, която разяснява днешната декларация на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, с която се упорства за спиране на избора на нов основен прокурор. 

" За нас е значимо да има конституционна промяна, която ще е с доста огромна парламентарна поддръжка и ще покрие всички наши визии и претенции за правосъдна промяна. Тези промени би трябвало да бъдат доста добре съветвани, с цел да не се стига до днешната обстановка с ветото на президента.

" С ГЕРБ имаме дълбоки и може би непреодолими разлики. Въпросът е, че имаме да свършим работа за България. Със сигурност нямаме наслада и благополучие в връзката си, само че ние сме експерти и би трябвало да си свършим работата.

Относно назначенията в регулаторите ние от ПП-ДБ сме безапелационни, че местата там би трябвало да бъдат заети от специалисти, които имат доверието на цялото общество. Няма да е елементарно и на кметските избори, само че още веднъж ще повторя, че би трябвало да се концентрираме върху дилемите, които би трябвало да свършим за България ", приключи Белобрадова. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР