Знак от Пловдив даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Вие,

...
Знак от Пловдив даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Вие,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ даде знак от Пловдив

Знак от Пловдив даде водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. „ Вие, културните дейци, помагате да запазим и развиваме нашите еднаквост, език, вяра, просвета и обичаи. Благодаря Ви! ”, съобщи той пред културни дейци, участващи в Шестата работна среща - език, просвета, вяра, изкуство и Неправителствени организации. Тя бе проведена в Пловдив от съпредседателя на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ ”Обнови Европа ”.



Във форума участваха зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбант, посланикът на Р Турция в София Айлин Секизкьок, народните представители от Движение за права и свободи Рамадан Аталай и доцент доктор Джевдет Чакъров, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Гордея се с вас. Вие положихте доста старания, с цел да запазите своите еднаквост и вяра, съобщи Н. Пр. Айлин Секизкьок. Запазването на вашата национална и религиозна просвета и еднаквост оказва помощ и за развиването на връзките сред Турция и България, добави госпожа Секизкьок.



Преди две седмици организирахме конгрес за турския език в България, сподели Карадайъ, правейки връзка сред двете конференции.

През последните 32 години от страна на страната има повече спънки, в сравнение с помощ. Но ние без да чакаме поддръжка от някой различен ще съхраняваме и развиваме нашите еднаквост, език, просвета и обичаи. Защото в тези 32 години ние имаме и поддръжка. Тя идва само от Движение за права и свободи, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.



След асимилационната акция над турците в света, Европа и България се роди Движение за права и свободи. Благодарение на Движение за права и свободи ние запазихме нашата еднаквост до през днешния ден и ще продължаваме да го вършим, сподели още той.

Лидерът на Движение за права и свободи направи разбор на политическата конюнктура в страната. Движение за права и свободи е нашата партия. В момента политическата конюнктура е доста гореща. Пак предстоят избори. Аз ви благодаря за поддръжката, която ни дадохте предходната година, сподели Карадайъ. Той напомни натиска и издевателството от страна на Министерство на вътрешните работи над гласоподаватели и деятели на Движение за права и свободи по време на предизборните акции предходната година. Милицията ни подсети мрачните времена отпреди 32 години. Но макар натиска, Движение за права и свободи получи поддръжката на българските жители и изборите приказват сами по себе си. Имаме 34-ма депутати, поддръжка пораства, съобщи Карадайъ и още един път благодари на хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР